<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lan Marie Berg innstilt som førstekandidat i Oslo

En enstemmig nominasjonskomité i Oslo MDG har innstilt miljøbyråd Lan Marie Berg (33) som listetopp for stortingsvalget neste høst.

    Publisert 24. sep. 2020 kl. 18.30
    Oppdatert 24. sep. 2020 klokken 18.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord
    FØRSTEKANDIDAT: Lan Marie Berg (MDG). Foto: Iván Kverme

    – Nå er tiden kommet for å utfordre oljelobbyens grep om norsk politikk, og å gjøre Norge til verdens første fossilfrie land. Derfor vil jeg til Stortinget. For å kjempe for de unges fremtid, og mot oljelobbyens grep om norsk politikk, sier Berg.

    Berg vokste opp på Kolbotn i Akershus, men bor nå i bydel Alna i Oslo. Hun har vært byråd for miljø og samferdsel i Oslo siden 2015. I kommunevalget i 2019 fikk Berg flest personstemmer i hovedstaden.

    – Lan Marie Berg har som miljø- og samferdselsbyråd i Oslo bevist at hun er et av Norges største politiske talenter. Hun er positiv, kunnskapsrik og har en imponerende styrke og evne til å gjennomføre politikk, profilere partiet og til å stå i hardt vær, sier lederen av MDGs nominasjonskomité i Oslo, Jørund Hansen.

    Nominasjonsmøtet skal avholdes torsdag 26. november. Det er foreløpig ikke varslet noen motkandidater til plassen.