Trine Skei Grande i avskjedstale: – Nå er dere endelig kvitt meg

Venstre har vært min store kjærlighet, sa Trine Skei Grande da hun lørdag holdt sin siste tale som partileder for Venstre.

AVTROPPENDE LEDER: Trine Skei Grande, Venstre. Foto: NTB
Politikk

– Nå er dere endelig kvitt meg, sa hun spøkefullt da hun entret scenen på Venstres landsmøte på Gardermoen, til stående trampeklapp fra de nesten 200 delegatene.

Men Grande gjorde rask retrett.

– Nei da, dere blir ikke helt kvitt meg med det første. Jeg kommer alltid til å være med på laget. For dette partiet har vært mitt livs store kjærlighet. Å være leder for dette partiet har vært mitt livs største privilegium, sa Grande.

Budsjettlekkasje

Den avtroppende partilederen avslørte også at det bevilges over 32 milliarder kroner til jernbane i neste års statsbudsjett, som ikke legges fram før i oktober.

– Det er en økning på 20 prosent fra saldert budsjett for 2020, sa Grande, og understreket at partiet siden 2013 har vært en viktig drivkraft i jernbanesatsingen.

– Det beviser at Venstre gjør en forskjell. Men det viktigste er at Venstre på denne måten er med på å skape en bedre hverdag for folk – samtidig som vi løser klimautfordringene og samtidig redder miljøet, la hun til.

Ny partiledelse

Senere lørdag skal Venstre velge en splitter ny partiledelse. Partiets valgkomité har enstemmig innstilt på Guri Melby som leder og Sveinung Rotevatn og Abid Raja som henholdsvis 1. og 2. nestleder. Det er lite som tyder på at det blir noen strid om dette på landsmøtet.

– Nå har jeg vært partileder i ti år. Det har vært mitt livs største privilegium å få lov til å lede Norges liberale og grønne parti. Å få jobbe hver eneste dag med å skape frihet for mennesker, ta vare på miljøet vårt og gi alle unger like muligheter i livet, sa hun.

Partiet skal også vedta et nytt prinsipprogram, det første siden 2007. Blant tingene det er strid om, er om Venstre skal erklære seg som et ja-parti i EU-saken. Dette blir avgjort søndag.

Grande har vært Venstre-leder i ti år og er dermed den fjerde lengstsittende lederen i Venstres historie. Ikke siden Bent Røiseland ga seg etter tolv år i 1964, har en Venstre-leder sittet så lenge.

venstre
trine skei grande
landsmøte
gardermoen
partileder
guri melby
abid raja
sveinung rotevatn
budsjettlekkasje
Nyheter
Politikk
Børs