Solvik-Olsen vil ha FrP-statsminister og inviterer Sp med i regjering

FrP-toppen Ketil Solvik-Olsen vil gjøre Fremskrittspartiet til landets største parti, ha statsministeren og invitere Senterpartiet med på regjeringssamtaler.

INVITERER SP: Ketil Solvik-Olsen, her på Fremskrittspartiets landsstyre på Gardermoen, vil ha Sp med på regjeringslaget med en statsminister fra FrP. Foto: NTB
Politikk

Solvik-Olsen har vært statsråd og FrP-nestleder og gjør nå comeback i rikspolitikken. Han velges inn i FrPs sentralstyre og nomineres til sikker plass på stortingslisten til Rogaland FrP.

– Jeg mener FrP har en politikk og en standing som gjør at vi skal ha som mål å være det største partiet, og ha statsministeren, sier Solvik-Olsen til TV 2.

I intervjuet inviterer han også Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum til samtaler om å få Sp med i et borgerlig regjeringssamarbeid.

– Hvis Sp ønsker gjennomslag for de sakene de har løftet frem i mediene de siste årene, så er det kun i et samarbeid med FrP de vil få det, sier Solvik-Olsen.

– Når du ser på den politikken som Senterpartiet snakker om, så kan det fremstå som en god løsning, men det betyr Sp må mene det de sier, legger han til.

fremskrittspartiet
ketil solvik-olsen
frp
senterpartiet
sp
trygve slagsvold vedum
borgerlig regjering
statsminister
Nyheter
Politikk