Utilslørt Vedum-frieri fra FrP-leder Siv Jensen

FrP-leder Siv Jensen ønsker Senterpartiet lykke til i eventuelle forhandlinger med «Vingle-Jonas», «Ulve-Audun», «Bompenge-Lan» og «Kommunist-Bjørnar».

LANDSMØTE: FrP-leder Siv Jensen talte til partiets landsmøte på Gardermoen lørdag. Foto: NTB
Politikk

– Har det streifet deg at du har valgt feil lag? sa Jensen med adresse til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i sin tale til FrPs landsmøte lørdag.

Hun gjorde et poeng av at Sp, ved en eventuell rødgrønn valgseier neste høst, må forhandle ikke bare med Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken, men kanskje også med MDG-profil Lan Marie Berg eller Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Siv Jensen fremholdt at disse partiene har helt andre synspunkter enn Sp i spørsmål om skatter og avgifter, oljenæringens fremtid, ulveforvaltning og bompenger.

FrP-lederen pekte på at FrP og Sp er enige om at avgiftene bør senkes.

– Det er lett å sette ned avgiftene hvis man bare vil. Vi vil! Men det krever et flertall. Spørsmålet er: Vil Høyre, Venstre og KrF? sa Jensen, med et nikk til budsjettforhandlingene som venter i november.

FrP-lederen har også flere ganger tidligere bedt Vedum vurdere å skifte side i politikken, noe Sp-lederen så sent som sist uke kontant avviste.

fremskrittspartiet
siv jensen
frp
landsmøte
senterpartiet
trygve slagsvold vedum
jonas gahr støre
audun lysbakken
lan marie berg
bjørnar moxnes
Nyheter
Politikk