Biden anklager Trump for å ha gitt opp coronakampen

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden anklager president Donald Trump for å ha gitt opp kampen mot coronaviruset.

PRESIDENTKANDIDAT: Joe Biden. Foto: Bloomberg
Politikk

Det skjer etter en uttalelse fra Trumps stabssjef Mark Meadows.

Ni dager før valgdagen, og med minst 225.000 koronadødsfall registrert, erkjente Meadows søndag at «vi kommer ikke til å kunne kontrollere pandemien». Ifølge ham kan det kun skje gjennom vaksiner, lindrende medisiner og andre metoder.

– Det var en ærlig erkjennelse av hva president Trumps strategi åpenbart har vært siden krisen brøt ut: Å veive med det hvite flagget og håpe at viruset blir borte om man bare ignorerer det, sier Biden i en uttalelse.

Med en drøy uke igjen før valget ligger Trump langt etter Biden på meningsmålingene, både nasjonalt og i vippestatene. Gjentatte forsøk på å spille ned omfanget av krisen har blitt møtt med stadige drypp av dårlige nyheter om koronaviruset.

(©NTB)

joe biden
donald trump
presidentvalg i usa
coronakrisen
Nyheter
Utenriks
Politikk