<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Ap fikk varsler mot varaordføreren i Oslo

Medlemmer i Oslo Arbeiderparti har sendt tre varsler hvor Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam beskyldes for fraksjonering og ukultur.

Publisert 9. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
VARSLER: Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam beskyldes for fraksjonering og ukultur. – Det er ikke funnet brudd på partiets retningslinjer, sier hun til Dagens Næringsliv. Foto: NTB

Varslene har kommet inn samtidig som det har pågått en hard nominasjonskamp der Gunaratnam fikk andreplassen på Oslo Arbeiderpartis liste til stortingsvalget.

Dagens Næringsliv har fått innsyn i varslene og prosessen rundt. To av de tre varslene har blitt behandlet av revisjons- og kontrollnemnda i Oslo-partiet som ikke tror varslene har noen forbindelse med hverandre.

Varslene dreier seg om hvordan Gunaratnam har opptrådt i forbindelse med et nettverk kalt Generasjon Y og sosiale medier-kampanjen #Hunbørstille.

– Det har kommet noen henvendelser i nominasjonsprosessen. De er av ulik karakter, er ferdigbehandlet av partikontoret, og det er ikke funnet brudd på partiets retningslinjer, sier Gunaratnam til avisen. Hun sier hun har ønsket å bidra til nye rekrutteringskanaler og «heiakultur».

I sin innstilling skriver revisjons- og kontrollnemnda «det er svært alvorlig at det varsles mot en så sentral person, som er gitt mye makt av fylkeslaget, i kraft av alle sine posisjoner. Det virker som om varslerne frykter at hun har brukt sin makt til å selektere, fryse ut, og mobbe gjennom de uformelle nettverkene».

Det tredje varselet, innlevert av lederen av Nordstrand Ap, Sarah Gaulin, sendte nemnda til det sentrale partikontoret på Youngstorget.

– Jeg leverte varselet fordi jeg ikke klarte å være taus om metodene som brukes for å klatre i partiet, sier Gaulin til DN.

(©NTB)