– Hvis det ikke knuser hver amerikaners hjerte, er noe galt

– Jeg føler meg forrådt, sier Ken Langone.

SLAKTER TRUMP: Home Depot-gründer Ken Langone. Foto: Bloomberg
Politikk

Republikaneren, milliardæren og Home Depot-gründeren Ken Langone lot president Donald Trump – og ikke minst gjengen som stormet Representantenes Hus i forrige uke – få høre det i sin opptreden i CNBC-programmet Squawk Box.

Fem personer døde som følge av opptøyene som oppsto i forbindelse med at Kongressen skulle godkjenne Joe Bidens seier i presidentvalget.

– Jeg tror den største feilen alle kan gjøre, er å prøve og rasjonalisere det som skjedde sist uke, både hva presidenten gjorde og hva folkemengden gjorde. Det finnes intet formildende. Det var fryktelig. Det var feil. Jeg er sjokkert, sa Langone.

– Føler meg forrådt

Milliardæren, som har donert til Republikanerne i årevis, har vært svært støttende til Trumps økonomisk politikk gjennom årene, men samtidig også kritisk – for eksempel til hvordan han håndterte Charlottesville-opptøyene i Virginia i 2017.

– Jeg føler meg forrådt. (...) Hvis ikke forrige ukes hendelser knuser hver amerikaners hjerte, er det noe som er galt. Det knuser iallfall mitt hjerte, sier Langone til CNBC.

Nå lover han å gjøre alt han kan fra dag 1 for at Joe Biden blir den mest suksessrike presidenten i amerikansk historie.

kenneth langone
home depot
donald trump
joe biden
kongressen
kongresstormingen
Nyheter
Politikk
Børs