Facebook: Indikasjoner på at nye voldshendelser planlegges

Facebook ser tegn som tyder på at det planlegges nye voldshandlinger i USA i forbindelse med innsettelsen av Joe Biden som president.

INNSETTES NESTE UKE: Joe Biden blir snart USAs nye president. Foto: Reuters
Politikk

Det opplyser en talskvinne for selskapet til nyhetsbyrået Reuters. Av sikkerhetsgrunner ønsker hun ikke å bli navngitt.

Facebook har registrert en økende mengde «signaler» som tyder på at nye voldelige aksjoner planlegges. Blant disse signalene er forsøk på å fronte arrangementer merket med symbolene til væpnede militser og hatgrupper.

Tendensen er i tråd med advarsler fra det amerikanske føderale politiet FBI. I et internt notat har FBI advart om at det planlegges væpnede demonstrasjoner i Washington og alle USAs delstatshovedsteder fram mot innsettelsen av Biden 20. januar.

(©NTB)

joe biden
facebook
Nyheter
Politikk