<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stortingsrestauranten åpen til tross for Oslo-forbud

Mens andre serveringssteder i Oslo må holde stengt for alt unntatt takeaway, er restauranten på Stortinget åpen.

    Publisert 9. mars 2021 kl. 12.22
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 262 ord
    ÅPEN: Stortinget har holdt restauranten åpen etter at serveringssteder i Oslo ble besluttet stengt. Foto: Fredrik Hagen/NTB

    Byrådet i Oslo kunngjorde 28. februar at alle serveringssteder i hovedstaden må holde stengt på grunn av smittesituasjonen.

    Kun takeaway er tillatt.

    Stengingen er lovfestet i paragraf 9 i Oslos koronaforskrift.

    Likevel har politikere, rådgivere og journalister denne uka fått nyte mat sittende til bords i stortingsrestauranten.

    NTB har også observert statsråder ved bordene i lokalet.

    – I tråd med reglene

    Stortinget bedyrer at administrasjonen har vært i dialog med næringsetaten i Oslo for å forsikre seg om at serveringen skjer i tråd med de reglene som gjelder.

    Da NTB tok kontakt mandag, sjekket de på nytt. Stortingsadministrasjonen fikk da bekreftet at serveringstilbudet er i tråd med gjeldende retningslinjer, opplyser seksjonsleder Sissel Kværnes i kafeteriaseksjonen på Stortinget.

    Konklusjonen er at serveringstilbudet på Stortinget er åpent, men at det samtidig er lagt til rette for takeaway.

    – Stortingets administrasjon tar smittevern på største alvor og følger til enhver tid de retningslinjene som er gitt, sier Kværnes i en skriftlig uttalelse til NTB.

    Åpner for unntak

    I kommunens forskrift er kantiner ikke eksplisitt nevnt. Forskriften definerer serveringssteder som restauranter, kafeer, barer og puber og utesteder som diskotek og nattklubber.

    NTB får likevel bekreftet fra byrådet i Oslo at stengingen av serveringssteder i Oslo også er ment å omfatte kantiner. I utgangspunktet skal kantiner derfor kun selge takeaway.

    Men det finnes et unntak:

    «Bedriftskantiner kan også holde åpent hvis det legges til rette for bespisning på kontoret. Der det ikke er mulig å spise på kontoret eller de ansatte ikke har et kontor, kan bespisningen foregå i kantinens lokaler hvis et forsvarlig smittevern kan opprettholdes.»

    Næringsetaten legger til at det er den enkelte arbeidsgivers ansvar å påse at reglene overholdes.