<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil lage forsvarssystem mot asteroider

Skal gjennomføre tusenvis av romfartsturer årlig innen 2045.

Publisert 24. apr. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
FOKUS PÅ VERDENSROMMET: Kina vil beskytte jorden mot asteroider.  Illustrasjon: Dreamstime

Kina vurderer å sette opp et forsvarssystem mot asteroider som kommer nær jorden. Det kunngjorde Zhang Kejian, sjef for Kinas nasjonale romfartsadministrasjon, på lørdag.

Kina har gjort utforskning av verdensrommet en hovedprioritet, og har som mål å etablere et program som gjennomfører tusenvis av romfartsturer årlig med både gods og passasjerer innen 2045. 

Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA) inngikk i fjor en avtale med NASA for å få bygget et romfartøy skal undersøke hvordan man kan omdirigere asteroider som er på vei mot jorden. Det felles prosjektet har foreløpig en verdi på 129 millioner euro. 

Kina har derimot planer om å sende ut en romfartssensor som skal kunne lande på en asteroide nær jorden for å samle prøver, fly tilbake mot jorden for å frigjøre en kapsel som inneholder prøvene, og deretter fly mot en annen komet, skriver Reuters. 

Russland og Kina inngikk for så vidt en avtale i forrige måned om å opprette en internasjonal forskningsstasjon på eller ved månen.