<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nekter å delta i regjeringens pensjonsarbeid

LO, YS og Unio nekter å delta i innspillsrunden til regjeringens arbeid med særaldersgrenser for pensjon. Regjeringen avviser avtalebrudd.

    Publisert 15. mai 2021 kl. 09.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 141 ord
    LO-LEDER: Peggy Hessen. Foto: NTB

    Stemningen er på frysepunktet mellom arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen og de tre store fagorganisasjonene, skriver Klassekampen.

    De nekter å delta, og skriver i et svarbrev at departementet har et «hastverk som på ingen måte gir grunnlag for tillit til prosessen».

    – Vi forventer at en ansvarlig statsråd nå tar tak i dette, og møter oss for å legge et løp for nye forhandlinger, der vi løser oppgaven i riktig rekkefølge, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

    Regjeringen har fremmet et lovforslag som fjerner plikten de ansatte har til å fratre når de når pensjonsgrensen. YS mener at hele grunnfilosofien i pensjonssystemet kan stå for fall.

    – Dette er ikke en rettighet for enkeltpersoner, men et prinsipp for å verne mottakere av tjenesten, sier YS-leder Erik Kollerud.

    Regjeringen avviser avtalebrudd.

    – Verken lovforslaget eller den planlagte forskriften endrer aldersgrensene eller pensjonsreglene sett fra arbeidstakernes side, sier Isaksen.

    (©NTB)