<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ingen Rødt-avklaring i mistillitsdramaet i Oslo mandag kveld

Rødt i Oslo vil mandag kveld ikke si om de støtter mistillitsforslag mot byråd Lan Marie Berg (MDG). Dermed lever hun i uvisshet før onsdagens bystyremøte.

Publisert 14. juni 2021 kl. 21.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
UVISSHET: Lan Marie Berg (MDG) må leve i uvisshet frem til onsdag. Foto: NTB

– Et stalltips til alle som kontakter meg nå; kos dere med fotball, en bok eller noe annet trivelig. Jeg forstår at dere vil ha svar, men dere får ikke noe svar av meg i kveld, skriver gruppeleder Eivor Evenrud i Rødt på sin Facebook-side.

Rødt opererer til vanlig som byrådets støtteparti i Oslo og avgjør i praksis miljø- og samferdselsbyråd Bergs skjebne. Mistillitsforslaget fra Fremskrittspartiet har støtte fra seks partier med til sammen 27 av 59 representanter. Den eneste måten forslaget kan få flertall i bystyret på, er med støtte fra Rødts fire representanter.

Mandag kveld hadde Rødt gruppemøte, men hva de har kommet frem til er foreløpig ukjent.

Berg risikerer å bli avsatt i forbindelse med en skandale rundt Oslos nye reservevannløsning. Den anslås å koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne.

Kanskje enda viktigere for opposisjonen i bystyret er det at de ikke ble informert om saken før 20. mai, mens Berg skal ha blitt orientert allerede i februar. Dette har Berg tatt selvkritikk for.