<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eksrådgiver publiserer avslørende SMS

Dominic Cummings, som var en av Boris Johnsons nærmeste, har delt en tekstmelding der britenes statsminister tilsynelatende kaller sin helseminister ubrukelig.

Publisert 16. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
AVSLØRENDE: Matt Hancock får ikke akkurat gode skussmål av sjefen, statsminister Boris Johnson, i en melding der sistnevnte tilsynelatende sier at innsatsen for å øke testkapasiteten tidlig i pandemien var «fullstendig j***a ubrukelig». Foto: AP

Meldingen skal være sendt med tjenesten WhatsApp og er ifølge Cummings fra en tråd der han og Johnson i fjor vår diskuterte helseminister Matt Hancocks arbeid for å øke testkapasiteten tidlig i pandemien.

I det som fremstår som et svar fra Johnson, beskrives Hancocks innsats som «fullstendig j***a ubrukelig», skriver Sky News.

En talsmann for Johnson ville onsdag ikke kommentere meldingen, men svarer «ja» på spørsmål om statsministeren fortsatt har tillit til Hancock.

– Statsministeren har arbeidet svært tett sammen med helse- og sosialministeren, og han kommer til å fortsette å gjøre det, sier talsmannen.

Cummings, som var den britiske statsministerens nærmeste – og svært omstridte – rådgiver, falt i unåde og fikk sparken i fjor høst. Han har de siste ukene vært i åpen krangel med statsministerens kontor.

Det siste utspillet med tekstmeldingen om Hancock er fra et blogginnlegg med tittelen «Nummer 10/Hancock har løyet gjentatte ganger om svikten i fjor». Nummer 10 er en betegnelse på statsministerens kontor, som har adresse i Downing Street 10.