<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nord-Korea sier samtaler med USA fører ingensteds hen

Nord-Koreas utenriksminister utelukker samtaler med USA og sier at dialogen med amerikanerne fører ingensteds hen.

    Publisert 23. juni 2021 kl. 18.42
    Oppdatert 23. juni 2021 klokken 18.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord
    LITEN FREMGANG: Kim Yo Jong, søsteren til Nords-Koreas statsleder Kim Jong-un, har avvist tanken om nye samtaler med USA og får støtte av utenriksminister Ri Son Gwon. Foto: AP

    Kommentaren falt etter at Sung Kim, USAs spesialutsending med ansvar for forhandlinger med Nord-Korea, besøkte den sørkoreanske hovedstaden som ledd i arbeidet med å få i gang en diplomatisk dialog med Nord-Korea.

    De amerikanske forhåpningene ble først tatt ned av Kim Yo Jong, den innflytelsesrike søsteren til Nord-Koreas leder. Hun sa at USA har feilaktige forventninger om en ny dialog.

    Utenriksminister Ri Son Gwon stilte seg onsdag bak den raske avvisningen fra Kim og beskrivelsen av de amerikanske forventningene som forhastet og urealistiske.

    – Vi vurderer ikke engang muligheten for noen kontakt med USA, og hvis den skulle komme, fører den oss ingen steder og opptar bare verdifull tid, sa utenriksministeren, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

    Biden-administrasjonen har lagt seg på en praktisk og pragmatisk kurs overfor Nord-Korea. Begge land synes å innta en vente-å-se-holdning, en sterk kontrast til det turbulente forholdet som hersket under Donald Trump, med historiske møter med Kim Jong-un, men ingen avtaler om atomnedrustning på Koreahalvøya.