<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Naf skuffet over ny elbilavgift

Regjeringen foreslår en omregistreringsavgift på rundt 6.600 kroner for elbiler fra 2019 eller senere. Det blir en avgiftsbombe for brukte elbiler, ifølge Naf.

Publisert 12. okt. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 107 ord
DYRT: Det blir en for høy avgift å betale dersom man skal kjøpe brukt elbil dersom regjeringens forslag holder fram, sier bilistorganisasjonen Naf. Foto: NTB

Elbiler som er registrert første gang mellom 2019 og 2022, må betale en omregistreringsavgift på 6.681 kroner dersom regjeringens forslag i statsbudsjettet blir gjeldende. For alle andre elbiler blir regningen 4.034 kroner.

– Det blir en kraftig nedtur for alle de som har sett for seg å kjøpe brukt elbil, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i Naf.

Hun peker på at bruktmarkedet for elbiler er i startfasen og at det derfor er dumt å innføre en slik omregistreringsavgift nå.

– Når det nå blir like dyrt å omregistrere en elbil som en dieselbil, kan det vippe potensielle elbilkjøpere over på diesel, som er det motsatte av det myndighetene vil, sier Ryste.