<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lover 104.000 kroner i skattefradrag ved kjøp av elbil

Joe Biden la frem sin pakke for klimatiltak og sosial reform.

    Publisert 28. okt. 2021 kl. 18.54
    Oppdatert 28. okt. 2021 klokken 19.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 237 ord
    REFORMPAKKE: President Joe Bidens reformpakke ble mindre omfattende enn han først annonserte. Foto: Bloomberg

    President Joe Biden omtalte pakken på 1.750 milliarder dollar som historisk og sa at den vil endre USA. I tillegg er det satt av 100 millioner dollar i en egen post for innvandring.

    – Det er en ramme som vil skape millioner av arbeidsplasser, skape vekst i økonomien, investere i vårt folk og vår nasjon, snu klimakrisen til en mulighet og føre oss inn på en vei der vi ikke bare kan konkurrere, men vinne den økonomiske konkurransen i det 21. århundret mot Kina og alle andre store land i verden, sa Biden ifølge NTB - kort tid før han setter seg på presidentflyet til Europa for å delta på G20- og COP26-toppmøtene.

    Nå må presidenten samle nok støtte til å få reformpakken gjennom i Senatet, der demokratene bare har hårfint flertall. Ifølge NTB er også samtlige republikanere klar til å stemme mot.

    Forslaget er også kraftig nedjustert fra det første utkastet som ble lagt fram. 

    En egen skatt for milliardærene, som mange med Elon Musk nærmest gjorde narr av, kom ikke med i pakken. Heller ikke dekning av tannlegeutgifter, betalt barselpermisjon og fravær som følge av bestemte familiære forhold, kom heller ikke med. To av tre gratis år på community college og 10.000 dollar i skattefradrag (SALT- State and Local Tax) forsvant også før pakken ble offentliggjort i dag. 

    Det som imidlertid ble med er et historisk fradrag på 12.500 dollar på skatten ved kjøp av elbil.

    Her finner du hele reformpakken