Trettebergstuen drar ikke til Qatar

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) sier det neppe er aktuelt at noen representanter for norske myndigheter reiser til fotball-VM i Qatar.

Publisert 27. nov. 2021 kl. 11.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
UTELUKKER: Qatars gjentatte brudd på menneskerettighetene, spesielt under byggingen av anleggene til fotball-VM, samt den nylige arrestasjonen av to norske journalister, gjør at kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) utelukker at noen representanter fra norske myndigheter vil være til stede under VM. Foto: NTB

Som kulturminister er hun også idrettsminister, og i et intervju med Klassekampen er hun klokkeklar på at hun kommer til å si nei hvis hun får en invitasjon fra Qatar.

Hun vil ikke mene noe om hvorvidt representanter fra fotballen skal reise.

– Det må de stilling til selv, sier hun.

Når det gjelder spørsmålet om andre fra norske myndigheter skal delta, sier hun til NTB at det neppe er aktuelt, siden Norge ikke er kvalifisert.

Når det gjelder arrestasjonen av NRKs journalister, gjør hun det klart at regjeringen kommer til å involvere seg tungt i den saken.

Hun er også veldig skuffet over måten Fifa har reagert på etter arrestasjonen.

– De hadde en sjanse til å ta et standpunkt, men den sjansen lot de gå fra seg, sier Trettebergstuen.

Venstre-leder Guri Melby er glad for signalet fra idrettsstatsråden og tar til orde for at heller ingen stortingsrepresentanter bør reise til mesterskapet.

– Jeg mener nordmenn generelt bør tenke seg om også, sier hun.