KjøpLogg inn

Regjeringen betaler 3,5 millioner kroner for Talibans privatfly

Regjeringen betaler 3,5 millioner kroner for å leie privatflyet som har fraktet Taliban til Norge. Totalprisen for besøket er beregnet til 7 millioner kroner.

Publisert 23. jan. 2022 kl. 16.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
PRIVATFLY: Norge har betalt privatflyet Taliban benyttet. Foto: NTB

Det opplyser pressevakten i Utenriksdepartementet til NTB.

– Leiekostnaden for privatflyet er cirka 3,5 million kroner. Det er omtrent halvparten av den estimerte rammen på 7 millioner, skriver UD.

Privatflyet har vært nødvendig ut fra sikkerhetshensyn, heter det videre.

– Vi dekker alle de afghanske deltakernes fly- og reiseutgifter. Øvrige kostnader ved besøket går til sikring, transport, hotell- og møteutgifter, skriver UD.

En delegasjon fra Taliban landet søndag på Gardermoen. De skal i løpet av tre dager i samtaler med diplomater fra Norge og andre land på konferansehotellet Soria Moria utenfor Oslo.

Det opplyser pressevakten i Utenriksdepartementetet til NTB.

- Leiekostnaden for privatflyet er ca 3,5 million kroner. Det er omtrent halvparten av den estimerte rammen på 7 millioner, skriver UD.

Privatflyet har vært nødvendig ut fra sikkerhetshensyn, heter det videre.

- Vi dekker alle de afghanske deltagernes fly- og reiseutgifter. Øvrige kostnader ved besøket går til sikring, transport, hotell- og møteutgifter, skriver UD.

En delegasjon fra Taliban landet lørdag kveld på Gardermoen. De skal i løpet av tre dager i samtaler med diplomater fra Norge og andre land på konferansehotellet Soria Moria i Oslo.

(©NTB)