KjøpLogg inn

Hadia Tajik (Ap) blir medlem i energi- og miljøkomiteen på Stortinget

Hadia Tajik (Ap) skal møte i energi- og miljøkomiteen når hun nå går tilbake til Stortinget etter å ha trukket seg som arbeids- og integreringsminister.

Publisert 23. mars 2022 kl. 13.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
NY JOBB: Tidligere arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik går fra statsråd-stol i Stortinget til energi- og miljøkomiteen. Foto: NTB

– Jeg har snakket med Hadia, og hun ønsker å møte som vanlig stortingsrepresentant og vanlig medlem i en fraksjon. Det har vært en tøff periode for henne, så det skjønner jeg godt. Valgkomiteens innstilling er at hun går inn i energi- og miljøkomiteen, sier parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, Rigmor Aasrud, til NTB.

Tajik trakk seg tidlig i mars på grunn av pendlerboligsakene hun har fått kritikk for. En drøy uke senere trakk hun seg også som nestleder i partiet.

Siden 11. mars har hun vært sykmeldt, noe Aasrud sier hun vil fortsette å være i en tid fremover.

Tajiks plass i energi- og miljøkomiteen blir endelig vedtatt onsdag ettermiddag på partiets gruppemøte. Da blir det også klart hvem som tar over som leder i den samme komiteen etter at Terje Aasland, som tidligere hadde vervet, ble ny olje- og energiminister.

(NTB)