<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden ønsker minimumsskatt for USAs rikeste

De rikeste amerikanske skattebetalerne vil måtte betale en minsteskatt på inntekten sin hvert år, ifølge budsjettforslaget fra Biden-administrasjonen.

Publisert 28. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 131 ord
FORESLÅR: President Joe Biden ønsker gjennom sitt budsjettforslag at de rikeste amerikanerne må betale en minsteskatt hvert år. Foto: NTB

– Denne minsteskatten vil bare gjelde for de rikeste 0,01 prosent av husholdningene – de med mer enn 100 millioner dollar – og over halvparten av inntektene vil komme fra milliardærer alene, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus mandag.

– Det vil sikre at de i et gitt år betaler minst 20 prosent av den totale inntekten i den føderale inntektsskatten, opplyser Biden-administrasjonen.

Bestemmelsen i budsjettforslaget tilfredsstiller kravet fra flere progressive politikere i Bidens demokratiske parti, som har bedt om tiltak for å øke skattene for de rikeste for å jevne ut ulikhetene i USA.

Lignende forslag ble diskutert i fjor under forhandlingene om Build Back Better, president Bidens massive tiltaksplan for å fornye USAs sosiale tjenester og bekjempe klimaendringene. Den stoppet opp på grunn av splittelse blant demokratene i Kongressen.

(©NTB)