<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fortsatt ingen enighet om Oslopakke 3

Det lugger i forhandlingene mellom staten, Oslo og Viken om Oslopakke 3. Forhandlingene mandag ble avsluttet uten enighet, og torsdag gjøres det et nytt forsøk.

Publisert 25. apr. 2022 kl. 18.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord

Partene, som består av representanter fra staten og politikere fra Oslo og Viken, vil gjøre et nytt forsøk på å komme til enighet torsdag denne uka, skriver NRK.

Mandagens møte dreide seg om en skisse for hvor mye bompengetakstene skal øke fra 1. september i år til 1. januar 2024, ifølge NRK.

Milliardsprekken på utbyggingen av Fornebubanen er også en stor utfordring i forhandlingene. Seks politikere fra Oslo og Viken som forhandler om pakken, krever at staten må være med på å dekke kostnadssprekken med over 4 milliarder kroner.

Oslopakke 3 er en overordnet plan for utbygging og finansiering av veier og kollektivtrafikk i Oslo og Akershus. Pakken finansierer nær alt som bygges av veier og baner i regionen, og inntektene kommer fra bompenger og statlige bevilgninger. Oslopakke 2 utgikk i 2011, mens Oslopakke 3 overlappet fra 2008.

NTB