<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Partene har gjenopptatt forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett

Regjeringen og SV satte seg mandag ned for å gjenoppta forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.

    Publisert 6. juni 2022 kl. 11.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 154 ord
    FORHANDLINGER: Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) før første møte i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett i statsrådssalen på Stortinget. Foto: NTB

    – Det er noen punkter vi er veldig nærme hverandre på, og så er det noen der det er litt større avstand. Men jeg opplever at vi har god framtid når vi diskuterer, sier forhandlingsleder Eigil Knutsen fra Arbeiderpartiet til NRK.

    Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett startet 23. mai, og det er Kari Elisabeth Kaski (SV), Geir Pollestad (Sp) og Knutsen som forhandler for de tre partiene. Partene møttes sist fredag, men allerede da ventet de ikke å bli enige før over helgen.

    For SVs del handler det om helheten i budsjettet, sier Kaski.

    – At vi får en avtale som bidrar til å kutte klimagassutslipp, som får ned forskjellene og som er solidarisk med verdens fattigste. Og vi er fortsatt ikke der, sier Kaski, som mener det går fint å bruke mer penger uten at det vil ha noen særlig påvirkning på styringsrenten.

    Budsjettet skal avgis fra finanskomiteen 10. juni.

    (NTB)