<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU-topp: Atomforhandlingene med Iran blir gjenopptatt

Samtalene om en revidert atomavtale med Iran blir gjenopptatt i løpet av få dager, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell, som er i Iran.

Publisert 25. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
EU-TOPP: Samtalene om atomavtalen med Iran vil bli gjenopptatt om få dager, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Foto: NTB

– Vi vil gjenoppta samtalene om atomavtalen i løpet av de nærmeste dagene, sa Borrell under en pressekonferanse etter å ha møtt landets utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian.

Amir-Abdollahian bekreftet at forhandlingene om atomavtalen vil bli gjenopptatt.

– Vi har hatt en lang og positiv samtale om globalt samarbeid mellom Iran og EU, sa han.

– VI vil forsøke å løse problemer og uenighet gjennom forhandlinger som vil bli gjenopptatt om kort tid, la den iranske utenriksministeren til.

Borrell ankom Teheran fredag kveld, og besøket var ikke varslet på forhånd

– Diplomati er den eneste måten å få til full implementering av avtalen på og til å reversere den nåværende spenningen, tvitret Borrell.

Tidligere president Donald Trump trakk i 2018 USA fra atomavtalen, som etterfølgeren Joe Biden ønsker å gjenopplive. Samtaler om å puste nytt liv i den ble innledet i april i 2021, men har vært fastlåst siden mars.

I mars hevdet Borrell at en ny atomavtale med Iran bare var dager unna, men Russlands invasjon av Ukraina bidro til at dette ikke skjedde.

Atomavtalen med Iran ble fremforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Den trådte i kraft året etter.

(NTB)