<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Listhaug: Regjeringen har vært handlingslammet i strømkrisen

Frp-leder Sylvi Listhaug mener regjeringen har vært handlingslammet i møte med strømkrisen. Hun er ikke fornøyd med redegjørelsen fra olje- og energiministeren.

Publisert 8. aug. 2022 kl. 10.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
IKKE IMPONERT: Frps Sylvi Listhaug er ikke imponert over regjeringens håndtering av strømkrisen. Mandag fikk hun en redegjørelse fra olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Foto: NTB

Mandag morgen holdt olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) et møte med de parlamentariske lederne på Stortinget om strømsituasjonen.

– Nei, var det umiddelbare svaret fra Frp-leder Sylvi Listhaug om hun var fornøyd med redegjørelsen fra Aasland.

Frp har sammen med Rødt markert seg som de sterkeste kritikerne av regjeringen i strømsaken. Begge partiene har markert at de fortsatt ønsker hastemøte på Stortinget om situasjonen.

– Vi har en regjering som ikke gjør nok for å hjelpe folk og bedrifter, sier Listhaug, som mener deres forslag om makspris på strøm ville vært det beste.

– Det ville vært et system som kunne bli satt i gang raskt, sier Listhaug.

Hun sier at det nå er vanlige folk som rammes, samt at bedrifter som taper konkurransekraft.

– Energinasjonen Norge bør ha som utgangspunkt at vi har rimelig strøm, og det vil en makspris på 50 øre sørge for, sier Listhaug.

– Det tar altfor lang tid før regjeringen våkner, og det er det som har vært problemet – at de har vært handlingslammet i møte med denne krisen.

(NTB)