<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Valgdeltagelsen i Italia kan bli historisk lav

Valgdeltagelsen ligger an til å bli historisk lav i valget av ny nasjonalforsamling i Italia, som kan få sin første ytre høyre-regjering siden annen verdenskrig.

Publisert 25. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 99 ord
YTRE HØYRE: Silvio Berlusconis parti Forza Italia (Fremad Italia) stiller til valg som en del av ytre høyre-alliansen med Italias Brødre og Giorgia Meloni i spissen. Her utfører 85-åringen sin borgerplikt i Milano søndag. Foto: NTB

Mellom klokken 7 og 17 søndag hadde bare 51 prosent av de stemmeberettigede avgitt stemme. Dersom den labre oppslutningen vedvarer frem til valglokalene stenger, kan valgdeltagelsen bli historisk lav for Italia.

På samme tid i valget i 2018 hadde nemlig 59 prosent avgitt stemme. Den gang endte valgdeltakelsen på 73 prosent, noe som var det laveste som er registrert siden andre verdenskrig.

Ifølge offisielle tall var oppmøtet særlig svakt i de sørlige regionene Calabria, Puglia, Campania og Basilicata, samt på øyene Sicilia og Sardinia.

Valglokalene stenger klokken 23, og samtidig er det ventet at de første valgdagsmålingene blir publisert.

(NTB)