<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge med nye sanksjoner mot Russland

Norge slutter seg til EUs nyeste sanksjonspakke mot president Putin og det russiske regimet. Sanksjonene trer i kraft fredag, opplyser regjeringen.

Publisert 28. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord

– Norge står igjen sammen med EU om sanksjonene mot Russland, for å opprettholde presset på landets regjering og støttespillere. De utvidede sanksjonene er en nødvendig reaksjon på Russlands brutale krigføring og den ulovlige annekteringen av regioner i Ukraina, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en pressemelding.

EUs sanksjonspakke ble vedtatt i starten av måneden og er den åttende i rekken.

Regjeringen opplyser at den nye sanksjonspakken går lenger i å innføre restriksjoner på produkter og tjenester som er viktige for Russland. Det er også målrettede sanksjoner mot personer som var involvert i den såkalte folkeavstemningene i okkuperte ukrainske regioner.

– Sanksjonene blir stadig mer omfattende, og er en sterk og tydelig europeisk reaksjon på Russlands handlinger i Ukraina. Mulighetene for å drive handel med Russland er nå sterkt begrenset og innebærer høy risiko, sier utenriksministeren.

(©NTB)