<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rødt mener Ap ikke er i stand til å håndtere økende forskjeller

Hverken Arbeiderpartiet eller Høyre er i stand til å møte forskjellskrisen vi nå ser, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Publisert 3. des. 2022 kl. 11.32
Oppdatert 3. des. 2022 klokken 11.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 128 ord
ETTERLYSER ØKTE SKATTER: Partileder Bjørnar Moxnes i Rødt etterlyser økte skatter for selskaper og dem som har store formuer. Foto: NTB

Han ber regjeringspartiene Ap og Senterpartiet støtte opp om deres forslag om ekstra penger til sosialhjelpsmottagere og 30 millioner kroner mer til organisasjoner som jobber for å hjelpe dem som har minst.

– Dette er minimumstiltak som alle partiene på Stortinget burde kunne støtte, sa Moxnes i sin tale til partiets landsstyre lørdag.

Han roser regjeringen for lovende takter i arbeidet med en ny lakseskatt. Men de store skatteinntektene som regjeringen henter inn til statskassen, kaller han for «pengeflytting» og viser til at dette kommer fra kraftprodusentene som tjener mye på de høye strømprisene.

Rødt kritiserer regjeringen for å ikke øke selskapsskatten. Partiet ønsker dessuten å hente inn mer skatt fra store formuer og utbytte.

– Det må til for å dempe ulikheten i Forskjells-Norge, mener han.

(NTB)