Rå rekyl for Børsgruppen Nord

Etter en periode med skrekkelige tap, tar Børsgruppen Nord igjen den ukentlige førsteplassen i Nordnets porteføljekonkurranse. Avkastningen ble 11,5 prosent.

MED GIGANTAVKASTNING: Børsgruppen Nord. Fra venstre Aleksander Rauø, Sigurd Jensen, Torstein Hagenes, Håkon Larsen, Lasse Robertsen, Fredrik Bærvahr, Henrik Tvinnereim og Magnus Sandnes. Foto: Børsgruppen Nord
Porteføljer

Dersom det fantes en premie for mest volatile avkastning, ville den ha gått til Børsgruppen Nord (Handelshøgskolen i Bodø). Laget har svingt mellom store høyder med skyhøy avkastning til dype bunner med gigantiske tap. 

Selv etter forrige ukes opptur på 11,5 prosent, er gruppen ned med 28 prosent, siden denne runden av Skoleduellen startet i september.

20 aksjer i porteføljen

Bodø-studentenes strategi er ganske enkel: Last opp med høybeta-aksjer og la markedet ta seg av resten. Som kjent har aksjer en tendens til å stige over tid, og i tidligere halvår har pilene oftere pekt oppover enn nedover.

Børsgruppen Nord gjorde en rekke handler i forrige uke og sitter nå med en portefølje bestående av hele 20 aksjer.

Laget kvittet seg med Magseis Fairfield  , mens det kjøpte i Scana  og Magnora  . Seks andre verdipapirer ble både kjøpt og solgt i samme uke, idet Børsgruppen Nord tilsynelatende prøver å dra nytte av kortsiktige kurssvingninger.

Tjente på oljeprisen

Ukens vinnergruppe var dessuten godt posisjonert for et lenge etterlengtet løft i oljeprisen. Fredag ettermiddag kostet et fat Brent råolje nesten 45 dollar fatet, og for første gang siden tidlig i september fikk vi tre handelsdager på rad med sluttpriser over 44 dollar. Utviklingen bidro til å sende Aker Solutions-kursen  opp med over 16 prosent, mens Solstad Offshore  , DNO  og Magnora  la på seg 11–15 prosent.

Northern Ocean  , PGS  og Havyard Group  gjorde det imidlertid enda bedre, med økninger på henholdsvis 33, 30 og 20 prosent. 

Med slike raketter i porteføljen, ble Børsgruppen Nord uslåelig.

Satser på Yara-aksjen

For øvrig har Verdi NTNU nylig gjort enkelte endringer i sin portefølje.

«Philly Shipyard  ble opprinnelig tatt inn, som et veddemål på at finansiell stimulus og et ønske fra Trump om å vise investeringsvilje i forsvaret skulle føre til tidlig opsjonsutøvelse på tre fartøy», forklarer laget på Nordnet-bloggen.

«Med en vaksine på trappene og Trump på vei ut, bytter vi ut aksjen med Yara  

NTNU-investorene mener sistnevnte er «en god verdiinvestering i de volatile tidene vi nå er inne i». De venter høyere kunstgjødselpriser i de kommende årene og liker Yaras kapitalstruktur. I tillegg er selskapets planer om tilbakekjøp av aksjer og utdeling av ekstraordinært utbytte positivt.

Konsekvent sterke tall

Også Pareto Bank  ble kjøpt, og her viser Verdi NTNU til stabilt gode resultater, samt en annualisert bunnlinjevekst på nær 10 prosent i de seneste fire årene.

«Aksjekursen er den samme som for fire år siden, selv om profitten er 50 prosent høyere,» tilføyer gruppen.

«Aksjen er attraktivt priset på multipler, med en pris/bok på 0,77, noe som er lavt selv for en bank, i tillegg til en lav P/E på 6,4.»

Gruppenes avkastning

GruppeForrige ukeSiden oppstart
Børsgruppen Nord11,5%-28,0%
Juridisk Finansklubb UiB6,3%22,6%
Analytikernes favoritter3,9%10,0%
Børsgruppen UiA3,4%2,1%
Børsgruppen Aktie BI3,3%5,8%
Børsklubben NHH3,2%6,8%
Børsklubben UiT3,2%11,2%
Børsgruppen NMBU2,9%8,1%
Aksjegruppen OsloMet2,5%5,6%
Hovedindeksen på Oslo Børs2,1%5,1%
UiOs finans- og investeringsforening1,8%9,6%
Finansgruppen Verdi NTNU1,7%3,4%
Alpha Finance Ålesund1,4%-7,2%
Bull Invest BI Trondheim1,2%6,9%
Aksjegruppen BI Bergen0,7%6,8%
STØH Kapital-1,1%0,0%
*Denne runden av skoleduellen startet 18.9.2020.

 

skoleduellen
nordnet
magseis
yara
havyard
northern ocean
pgs
solstad offshore
dno
pareto bank
philly shipyard
magnora
Nyheter
Porteføljer