Fikk kjempeavkastning på ContextVision og DNO

Børsgruppen UiA tok den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse, som følge av at to aksjer steg med over 10 prosent.

BØRSGRUPPEN UIA: Fra øverst i venstre hjørne: Johannes Plassen, Jim Reed Hovland, Daniel Lindestad, Amund Risa Fylling, Even Kvalfoss, Marco Jenssveen Carrea og Just Øverby. Foto: Børsgruppen UiA
Porteføljer

Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder) tok det ukentlige gullet i Skoleduellen, med en avkastning på 2,4 prosent. Lagets portefølje består av bare åtte verdipapirer, og kontantbeholdningen er nær null. Dette innebærer at hver aksjes utvikling har mye å si for den samlede avkastningen. I forrige uke var fire av dem ned, mens to steg med 1–2 prosent. 

De gjenværende aksjene, ContextVision  og DNO  , fikk imidlertid kursløft på henholdsvis 13,8 og 10,6 prosent.

Høyere oljepris hjalp

ContextVision, en svensk produsent av medisinsk utstyr, har gitt aksjonærene en avkastning på utrolige 122 prosent siden nyttår. I forrige uke kom det imidlertid ingen nyheter fra selskapet.

DNO-kursens oppgang kan forklares med en at oljeprisen steg til over 50 dollar fatet, for første gang siden tidlig i mars.

For tiden anbefaler tre av analytikerne som dekker selskapet kjøp, mens to har en hold-anbefaling. DNO befinner seg imidlertid ikke i analytikerporteføljen. Av de øvrige studentlagene eier bare Børsgruppen Nord (Handelshøgskolen i Bodø) denne aksjen.

Jusstudentene leder

Juridisk Finansklubb UiB (Universitetet i Bergen) gjorde det tredje verst i forrige uke, men har fortsatt en solid ledelse, så langt i Skoleduellen.

Med en samlet avkastning på 29,7 prosent, ligger laget 11 prosentpoeng foran Børsklubben UiTs (Universitetet i Tromsø), som ligger på en foreløpig andreplass. UiOs finans- og investeringsforening (Universitetet i Oslo) deler tredjeplassen med analytikerne. Siden denne runden av Nordnets porteføljekonkurranse startet, den 18. september, er de opp med 14,7 prosent.

Dumpet Grieg Seafood

For øvrig kvittet Alpha Finance Ålesund (NTNU, Campus Ålesund) seg med alle sine aksjer i Grieg Seafood  , etter et kursfall på 15 prosent i de seneste tre månedene.

Oppdretteren ble byttet ut med Nekkar  og Vow  .

Førstnevnte var tidligere kjent som TTS Group og leverer lastehåndteringsutstyr og andre tjenester for maritim og offshore industri. Aksjekursen er nær tredoblet hittil i år, men Ålesund-studentene mener oppsiden fortsatt er betydelig. Vow-kursen har knapt endret seg i den samme perioden, og tre av fire analytikere som dekker selskapet anbefaler kjøp.

Gruppenes avkastning

GruppeForrige ukeSiden oppstart
Børsgruppen UiA2,4%5,9%
Børsklubben UiT2,1%18,7%
Bull Invest BI Trondheim1,6%12,4%
Børsgruppen Aktie BI1,2%9,5%
Alpha Finance Ålesund1,1%-6,6%
UiOs finans- og investeringsforening0,8%14,7%
Aksjegruppen OsloMet0,7%8,2%
Hovedindeksen på Oslo Børs0,6%8,3%
Børsklubben NHH0,4%13,7%
Analytikernes favoritter0,2%14,7%
Aksjegruppen BI Bergen0,0%9,5%
Børsgruppen NMBU-0,1%9,9%
STØH Kapital-0,3%1,0%
Juridisk Finansklubb UiB-0,7%29,7%
Finansgruppen Verdi NTNU-1,0%6,4%
Børsgruppen Nord-10,2%-46,8%
*Denne runden av skoleduellen startet 18.9.2020.