Traff blink med Cadeler og Pareto

Alle deltagerne i Nordnets porteføljekonkurranse tapte penger i forrige uke, men Verdi NTNU klarte seg best.

UKENS VINNERE: Finansgruppen Verdi NTNU tok den ukentlige seieren i Skoleduellen. Siden denne runden startet i september i fjor, har kapitalen økt med 16 prosent. Foto: Verdi NTNU
Porteføljer

I en uke da Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 3,3 prosent, var det gitt at de fleste deltagerne i Skoleduellen ville ha tapt penger. De ulike lagenes avkastningstall strakk seg fra en bunn på 5,4 prosent for Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder) til en topp på minus 0,8 prosent for Finansgruppen Verdi NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet). Analytikernes fem favorittaksjer sank tilnærmet like mye som markedet generelt.

Kraftig kursløft for Cadeler

NTNU-studentenes portefølje inneholder hovedsakelig relativt «trauste» aksjer som Aker  , SpareBank 1 Østlandet, Yara International  og Lerøy Seafood Group  .

Det var imidlertid nyinnkjøpte Cadeler  som bidro mest til å sikre den ukentlige førsteplassen, med et kursløft på 6,6 prosent.

Også Pareto Bank  gjorde det bra. Aksjekursen steg med nesten 4 prosent, som følge av overraskende sterke tall for fjerde kvartal. Resultatet økte til 165 millioner kroner, mot 147 millioner kroner et år tidligere. I tillegg ble 2020 bankens beste år noen gang. Verdi NTNU benyttet kursoppgangen til å selge hele sin posisjon i aksjen.

Av de øvrige Verdi NTNU-posisjonene var Aker og Kid  de store taperne, med nedturer på over 5 prosent.

Aker og Norbit bidro mest

Ser vi på avkastningen hittil i denne runden av Skoleduellen, har Aker og Norbit fortsatt bidratt mest til å øke Verdi NTNUs kapital, med oppturer på henholdsvis 65 og 21 prosent.

«I tillegg har moderat oppgang i både Sparebank 1 Østlandet, Yara  og Pareto Bank bidratt til vår sterke prestasjon over nyttår,» skriver laget på Nordnet-bloggen.

«Yara er blant annet drevet av den stadig sterkere ureaprisen, men vi ser uromomenter med den samtidig voksende gassprisen, som kan tynge på kostnadssiden.»

NTNU-studentene påpekte ved inngangen til forrige uke at Yara-kursen var opp med nesten 10 prosent på en måned og nå nærmet seg «fair prising.»

Børsgruppen Nord tok sølvet

For øvrig gikk den ukentlige andreplassen til Børsgruppen Nord (Handelshøgskolen i Bodø) som er kjent for sin omfattende portefølje, fokus på høybetaaksjer og hyppige handler.

Denne gangen tok laget det imidlertid mer med ro enn vanlig, og «bare» åtte verdipapirer ble kjøpt eller solgt.

Avkastningen på minus 1,2 prosent var 2,1 prosentpoeng bedre enn Hovedindeksens, men Bodø-studentene har likevel tapt 47 prosent av kapitalen siden 18. september i fjor. Til sammenligning er den foreløpige ledergruppen, Juridisk Finansklubb UiB (Universitetet i Bergen) opp med nær 34 prosent i den samme perioden.

Gruppenes avkastning

GruppeForrige ukeSiden oppstart
Finansgruppen Verdi NTNU-0,8%16,4%
Børsgruppen Nord-1,2%-47,0%
Aksjegruppen OsloMet-1,4%10,7%
Børsklubben NHH-1,8%16,9%
STØH Kapital-1,9%1,3%
Juridisk Finansklubb UiB-2,0%33,7%
Aksjegruppen BI Bergen-2,0%9,2%
UiOs finans- og investeringsforening-2,2%19,5%
Børsgruppen Aktie BI-3,1%14,4%
Hovedindeksen på Oslo Børs-3,3%10,9%
Bull Invest BI Trondheim-3,4%10,7%
Analytikernes favoritter-3,4%23,8%
Børsklubben UiT-3,5%21,8%
Alpha Finance Ålesund-3,9%-2,4%
Børsgruppen NMBU-4,0%21,6%
Børsgruppen UiA-5,4%9,1%
*Denne runden av skoleduellen startet 18.9.2020.