Full uttelling for Børsgruppen UiA

Vinnerlaget i Nordnets porteføljekonkurranse steg 13 prosent i forrige uke. Tre av UiA-studentenes aksjer økte med over 20 prosent.

TOK UKENS GULL: Børsgruppen UiA. Fra øverst til venstre: Johannes Plassen, Jim Reed Hovland, Daniel Lindestad, Amund Risa Fylling, Even Kvalfoss, Marco Jenssveen Carrea og Just Øverby. Foto: Børsgruppen UiA
Porteføljer

Forrige uke var blant de beste i Skoleduellens nyere historie, idet to lag - Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder) og Bull Invest BI Trondheim (Handelshøyskolen BI, campus Trondheim) - økte kapitalen med over 11 prosent.

Førstnevnte tok seieren med en ukentlig avkastning på 13 prosent.

Selv Hovedindeksen la imidlertid på seg over 4 prosent, og ingen av gruppene tapte penger.

Enorme kursløft for tre aksjer

UIA-studentene har en kontantbeholdning på bare 1 prosent og åtte aksjer i porteføljen.

Av disse var hele tre opp med minst 20 prosent.

Napatech fikk et kursløft på nesten 33 prosent, Teknologiselskapet meldte om en ny designavtale med Lenovo, angivelig med et inntektspotensial på over 10 millioner dollar.

To andre aksjer, Magnora og Vow, steg med henholdsvis 24 og 20 prosent. Fornybarselskapet Magnora hentet inn 120 millioner kroner i løpet av uken og tok dessuten et 25 prosent eierskap i det svenske solenergikonsernet Helios. Vow fikk på sin side en kontrakt på 5,7 millioner euro med et stort europeisk skipsverft.

Også de fem øvrige UiA-investeringene gjorde det bra. En var opp med nær 10 prosent, to med 7 prosent, og to med rundt 5 prosent.

   

Studenter uten høydeskrekk

«Vi har ikke høydeskrekk,» erklærer talsperson Johannes Plassen i Børsgruppen UiA på Nordnet-bloggen.

Han viser til at nyheter fra Israel tyder på at coronavaksinene fungerer bra og at det dermed er duket for en relativt snarlig normalisering av verdensøkonomien. I tillegg ligger rentene an til å være «svært lave» i de neste fem-seks årene.

«Til tross for at mange vil mene at Norge har klart seg særdeles bra gjennom pandemien, reflekteres ikke dette igjennom aksjemarkedet,» fortsetter Plassen.

«Hele verdensmarkedet har kommet raskere tilbake enn Norge, og etter vårt syn kan dette representere en noe underprising på Oslo Børs.»

Solid oppside for Cadeler

Også den foregående ukens skoleduellvinner, Verdi NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet), skrev på Nordnets blogg.

Blant annet diskuterer studentene i Trondheim den nylig kjøpte Cadeler-aksjen, som allerede har gitt dem en avkastning på 7,5 prosent.

«Innen 2025 vil de ha tre skip som er i stand til å montere den neste generasjonen havvindturbiner, med produksjonskapasitet på over 20 megawatt,» opplyser laget.

«Til sammen vil dette utgjøre markedets mest avanserte flåte og stiller selskapet i ledende posisjon i et marked som er forventet å vokse over 11 prosent i året de neste 20 årene.»

Gruppens kontantstrømsanalyse viser en kursoppside på 30-75 prosent, avhengig av de forventede dagratene.

 

Gruppenes avkastning

GruppeForrige ukeSiden oppstart
Børsgruppen UiA13,0%23,2%
Bull Invest BI Trondheim11,8%23,8%
Børsgruppen Aktie BI9,1%24,9%
Analytikernes favoritter8,3%34,1%
Alpha Finance Ålesund7,7%5,1%
Børsgruppen NMBU6,1%29,1%
UiOs finans- og investeringsforening5,7%26,3%
Aksjegruppen BI Bergen5,6%15,4%
Børsgruppen Nord5,6%-44,0%
Juridisk Finansklubb UiB4,7%40,0%
Finansgruppen Verdi NTNU4,7%21,8%
Hovedindeksen på Oslo Børs4,2%15,6%
Børsklubben NHH2,3%19,6%
Børsklubben UiT1,2%23,3%
Aksjegruppen OsloMet0,6%11,3%
STØH Kapital0,2%1,6%
*Denne runden av skoleduellen startet 18.9.2020.