Verdi NTNU tar gullet

Tosifret avkastning på Asetek og Cadeler ga Verdi NTNU den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse. BI Trondheim har den foreløpige førsteplassen.

MED GOD TIMING: Verdi NTNU-laget kom seg inn i Asetek-aksjen kort tid før kursen skjøt opp med over 17 prosent. Foto: Verdi NTNU
Porteføljer

Finansgruppen Verdi NTNU tok den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse, med en avkastning på 4,6 prosent. Sølvet gikk til Bull Invests BI Trondheim, som også ligger på en foreløpig førsteplass. Bare to lag tapte penger i løpet av uken, til tross for at Hovedindeksen var ned med en prosent.

Oppjusterte prognosene

Verdi NTNU har en kontantbeholdning på rundt 5 prosent og bare seks aksjer i porteføljen.

Av disse gjorde Asetek det eksepsjonelt bra, med et kursløft på over 17 prosent.

Oppgangen skyldtes hovedsakelig onsdagens oppdatering av prognosene for 2021. Sterk etterspørsel etter dataspill- og «entusiastprodukter» medfører at topplinjen nå ventes å vokse med 20-30 prosent fra 2020, mens driftsresultatet trolig blir på 11-16 millioner dollar. Til sammenligning spådde Asetek i februar en salgsvekst på 10-20 prosent og et driftsresultat på 9-15 millioner dollar.

Selskapets regnskap for første kvartal presenteres den 22. april.

 

Nærmest perfekt timing

«Denne uken har vår portefølje hatt en solid avkastning, mye takket være en nærmest perfekt timing av kjøp i Asetek rett før påske,» konstaterer Verdi NTNU på Nordnet-bloggen.

«Selskapet tilbyr kjølesystemer til datamaskiner, samt utstyr knyttet til vannkjøling av datasentre, og vi har i de senere årene sett økt vekst i behovet for digitalisering og skyteknologi.»

Studentene påpeker at trenden har akselerert under Covid-perioden. De tilføyer at Asetek-aksjen fortsatt er relativt billig, gitt veksten og den markedsledende posisjonen.

Med 11 prosent kursløft

Cadeler, en annen aksje i NTNU-porteføljen, var opp med 11 prosent. Også her skyldtes økningen oppjusterte utsikter for i år.

Inntektene i 2020 ble relativt beskjedne 20 millioner euro, men en enorm ordrebok innebærer at tallet for 2021 trolig blir 56-63 millioner euro høyere.

Toppsjef Mikkel Gleerup forklarte optimismen med et raskt voksende marked, selskapets børsnotering og en oppgradering av dets flåte. Han erklærte dessuten at han aldri har vært mer entusiastisk over Cadelers fremtidsutsikter.

 

Cadeler forbedrer flåten

«Cadeler eier to installasjonsfartøyer som begge skal utbedres de kommende årene, og de er i gang med kjøpet av et tredje toppmoderne skip,» forteller Verdi NTNU på Nordnets blogg.

«Under investorpresentasjonen denne uken kunne de avsløre at løftekapasiteten på disse skipene blir enda større enn tidligere meldt til markedet.»

Laget viser til at Cadeler innen 2025 vil ha tre skip som er i stand til å montere den neste generasjonen havvindturbiner, med produksjonskapasitet på over 20 megawatt. Til sammen vil dette utgjøre markedets mest avanserte flåte, noe som gir selskapet en ledende posisjon i et marked som ventes å vokse over 11 prosent årlig de neste 20 årene, ifølge studentene.

Gruppenes avkastning

GruppeForrige ukeSiden oppstart
Finansgruppen Verdi NTNU4,6%35,3%
Bull Invest BI Trondheim4,0%48,5%
Alpha Finance Ålesund2,7%17,3%
Aksjegruppen BI Bergen2,4%21,5%
Børsgruppen UiA2,4%38,4%
UiOs finans- og investeringsforening2,3%42,7%
Børsgruppen Aktie BI2,3%26,7%
Analytikernes favoritter2,1%34,8%
Børsklubben NHH1,8%34,8%
Børsgruppen Nord1,3%-28,4%
Juridisk Finansklubb UiB0,7%39,8%
Aksjegruppen OsloMet0,7%23,4%
Børsklubben UiT0,6%33,0%
Børsgruppen NMBU-0,1%24,0%
Hovedindeksen på Oslo Børs-1,0%22,8%
STØH Kapital-1,0%7,8%
*Denne runden av skoleduellen startet 18.9.2020.