Analytikere ser bedre underliggende drift for Norsk Hydro

Analytikere venter at Hydros underliggende driftsresultat bedres fra andre til tredje kvartal. Seks av åtte anbefaler «kjøp».

TALL IMORGEN: Norsk Hydro og konsernsjef Hilde Merete Aasheim avholder analytikerpresentasjon og pressekonferanse på hovedkontoret i Oslo imorgen tidlig. Foto: Iván Kverme

Norsk Hydro legger frem sine resultater for tredje kvartal imorgen, onsdag.

Ifølge TDN Direkt, som viser til estimater innhentet av Infront Data, er det blant analytikere ventet et underliggende driftsresultat på 977 millioner kroner.

I tredje kvartal i fjor var Hydros underliggende driftsresultat 2.676 millioner.

For andre kvartal i år rapporterte selskapet et underliggende driftsresultat på 875 millioner, tynget av lavere realiserte priser på aluminium og alumina samt effekter fra cyberangrepet i mars.

Underskudd før skatt

Den gjennomsnittlige forventningen for Hydros omsetning i tredje kvartal er ifølge TDN Direkt på 38.221 millioner kroner. Til sammenligning omsatte selskapet for 39.176 millioner kvartalet før og 39.766 millioner i tredje kvartal i fjor.

Driftsresultatet ventes til minus 127 millioner kroner. I tredje kvartal i fjor hadde Hydro her et overskudd på 2.057 millioner, mens resultatet viste pluss 656 millioner i andre kvartal i år.

Resultatet før skatt ventes til minus 393 millioner kroner, mot pluss 1.634 millioner for et år siden og minus 8 millioner i andre kvartal i år.

Seks kjøpsanbefalinger

Ifølge TDN Direkt har seks av åtte analytikere kjøpsanbefaling for Hydro-aksjen, mens de to resterende opererer med «hold».

Analytikernes gjennomsnittlige kursmål er på 38,60 kroner.

I 10:30-tiden tirsdag formiddag er Hydro-aksjen ned 2,6 prosent på Oslo Børs, til 32,64 kroner.

Det er Credit Suisse, Goldman Sachs, Handelsbanken Capital Markets, Kepler Cheuvreux, Morgan Stanley, Nordea Markets, Norne Securities og Pareto Securities som har deltatt i Infront Datas sammenstilling.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker