<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Coronaviruset sender jernmalm over 100 dollar

Over 180 Vale-arbeidere har testet positivt på covid-19.

Publisert 9. juni 2020 kl. 11.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
Prisen på jernmalm over 100 dollar igjen
Prisen på jernmalm passerte 100 dollar igjen nylig, på økt etterspørsel fra Kina som øker investeringene i infrastruktur. På samme tid har Brasils største produsent, Vale, stengt ned utvinningen ved Itabira, etter at 188 arbeidere testet positivt for Covid-19.

Latin-Amerika regnes nå som et av episentrene for coronaviruset, og i Brasil er gruvegiganten Vale blitt beordret til å stenge flere gruver sørøst i landet på grunn av coronasmitte.

Mer enn 180 Vale-arbeidere skal ha testet positivt for covid-19.

Ifølge Australian Mining står de aktuelle gruvene for rundt 10 prosent av Vales jernmalmproduksjon, og rundt 2 prosent av verdens totale forsyning.

Brasils totale produksjon utgjør rundt 23 prosent av den verdens samlede produksjon.

Jernmalm over 100 dollar

Vale-nedstengningen merkes også på jernmalmprisen, som har passert 100 dollar tonnet.

Spotprisen har nådd det høyeste nivået siden august i fjor, og ligger nå på drøyt 103 dollar pr. tonn.

Den var nede i 75 dollar pr. tonn mot slutten av mars.

Ifølge Morgan Stanley kan jernmalmprisene holde seg over 100 dollar de neste to månedene, med Vales coronautfordringer. Dessuten rapporteres det om sterk etterspørsel fra Kina.

Selv har Vale nylig justert sin egen produksjonsguiding for inneværende år etter utbruddet av coronaviruset. Selskapets prognose er nå mellom 310 og 330 millioner tonn, ifølge Bloomberg. Selskapet ser foreløpig ikke noe behov for nye justeringer som følge av gruvestengningene i Brasil.