<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hedgefond-sjef spår boble – dette må du kjøpe for å redde porteføljen

Setter sin lit til gull.

    Publisert 16. juli 2020 kl. 09.14
    Oppdatert 16. juli 2020 klokken 11.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 244 ord
    SPÅR BOBLE: Hedgefond-sjef Diego Parilla spår boble, men søker tilflukt i gull. Foto: Bloomberg

    Diego Parrilla, hedgefond-sjef i Quadriga Igneo, legger sin ære i å finne aksjer, råvarer og verdier som presterer godt når en boble i markedet sprekker.

    På toppen av listen har han gull. 

    – Det vi har sett det siste tiåret er forskyvningen fra risikofrie renter, til rentefri risiko. Dette skaper en global serie av bobler, sier Parrilla til Bloomberg News.

    Hedgefond-sjefen tror gull kan stige til 5.000 dollar per unse (31,1 gram). Nå er prisen 1805 dollar, opp 16 prosent siste seks måneder.

    – Boble i markedet

    Quadriga Igneo er tungt investert i råvarer og verdifulle metaller med omtrent halvparten av fondet på hele 450 millioner dollar, eller 4,2 milliarder kroner. 

    25 prosent er investert i statsobligasjoner og resten i et «super eksplosivt» hjørne av porteføljen, som består av kjøpsopsjoner som utnytter kaos i markedet – som gull og dollar.

    – Bankene printer penger og låner dem ut til hvem som helst, bare for å forhindre en kollaps i markedet, sier Parrilla.

    Dette scenarioet har laget en boble i valutamarkedet, som «gjør gull til en klar anti-boble i systemet».

    – Gull kommer til å øke dramatisk i verdi. Det handler om når  ikke hvis.

    Gull har steget markant de siste månedene og har nådd nivåer vi ikke har sett på ti år. Dette kommer som følge av all usikkerheten i markedet, og at gull blir sett på som en trygg havn i usikre tider.