Reddit-gjengen sender sølvprisen kraftig opp

I løpet av tre dager har sølvprisen steget 20 prosent. – Dette virker veldig momentum-drevet, sier Pål Ringholm i SpareBank 1 Markets.

Råvarer

Én unse sølv koster mandag rundt 29,80 dollar, opp 10,50 prosent siden fredag. Oppgangen kommer etter at brukere på aksjeforumet WallStreetBets på Reddit har oppfordret sine følgere til å angripe shortere av sølv.

I løpet av helgen har #silversqueeze trendet på sosiale medier, og Reddit-gjengen virker å ha mobilisert sine tropper for denne traden. Dog er det flere brukere på WallStreetBets-forumet som ikke kjenner seg igjen i denne «mobiliseringen».

Det begynte så smått på torsdag i forrige uke, da sølvprisen var opp 5 prosent. Siden sluttkurs på onsdag er sølvprisen opp rundt 20 prosent. 

Tomme for sølv

Reddits angrep på sølvshorterne får nå oppmerksomhet i amerikansk finanspresse, så vel som på den tyske aksjebloggen Der Aktionär, noe som kan forsterke oppgangen hvis andre investorer slenger seg på, slik mange mistenker har skjedd i GameStop-aksjen.

Mandag stiger den kanadiske sølvgruveprodusenten First Majestic Silver rundt 39 prosent på Frankfurt-børsen og sølvaksjer er kraftig opp i førhandelen i USA. 

TVITRER OM SØLV: Pål Ringholm, SpareBank 1 Markets Foto: Eivind Yggeseth

– Dette virker veldig momentum-drevet, sier kredittsjef Pål Ringholm i SpareBank 1 Markets, og fortsetter:

– På torsdag fikk vi en kraftig økning i opsjonshandelen knyttet til det største indeksfondet som handler i sølv. I helgen har retail-investorer tilsynelatende støvsugd markedet for sølvmynter og sølvbarrer. Det er store utsalgssteder i USA som faktisk er gått tomme.

Ikke like «lett» som GameStop

På aksjeforumet WallStreetBets har innlegget «Den største shortskvisen i verden – sølv fra 25 dollar til 1.000 dollar» fått mye oppmerksomhet. Winklevoss-brødrene, som er tungt inne i Bitcoin, har på sosiale medier i helgen bidratt til å styrke oppslutningen rundt sølvtraden.

Ringholm tror det skal bli vanskelig for Reddit-gjengen å sende sølvprisen like mye opp som aksjekursen i GameStop:

– Reddit-gjengen er litt mer ambivalent denne gangen. For det første er det ikke så klart at sølv har vært like mye shortet som GameStop. For det andre er sølvmarkedet relativt stort hvis man sammenligner med GameStop-aksjen. Derfor høres det ut som en tøff jobb for Reddit-gjengen å klare å påvirke sølvprisen like mye som GameStop. Men det som kan skje er at proffe aktører slenger seg på og forsterker denne oppgangen, sier han.