<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høyeste aluminiumspriser på ti år betyr oppgang for Hydro

Militærkuppet i Guinea fører til de høyeste aluminiumsprisene på ti år.

Publisert 6. sep. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
NORSK HYDRO: Hydro-aksjen stiger etter at aluminiumsprisene steg til værs på mandag. Her alluminiumsraffineriet Alunorte i Brasil, som er eid av Norsk Hydro. Foto: Ricardo Moraes/REUTERS/NTB

 

Børstungvekteren Norsk Hydro stiger 4,4 prosent mandag ettermiddag til 64,92 kroner aksjen.

Oppgangen kommer etter at aluminiumsprisene styrket seg til den høyeste prisen på ti år, som følge av millitærkuppet i Guinea i Vest-Afrika. 

Det melder Reuters mandag.

Guinea sitter på verdens største forekomster av bauksitt-malm, som brukes for å lage aluminium. Hydro har interesser i to gruver i Brazil.

Natt til mandag kom meldinger om at millitæret i Guinea har tatt over makten i landet, og innført et portforbud. Kuppet fordømmes av FN og USA, samt Den afrikanske union. Uroen i landet har foregått siden i fjor, da president Akpha Condé begynte på sin tredje presidentperiode.

Det er imidlertid ikke meldt om skade på bauksittproduksjonen eller et opphør i produksjonen, til tross for urolighetene. Reuters skriver at virksomheten går som normalt, og viser til en uttalelse fra Aluminium Corp of China.

Aluminiumsprisene på London Metal Exchange steg med 1,8 prosent til 2.775,50 dollar pr. tonn, skriver Bloomberg. Det er det høyeste nivået siden 2011.