<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ureaprisene faller for tredje uke på rad

De globale prisene for granulert urea har falt ytterligere denne uken.

Publisert 30. sep. 2022 kl. 13.27
Oppdatert 30. sep. 2022 klokken 13.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 366 ord
STIGER: Prisen på granulert urea. Dreamstime

Granulert urea fra Egypt er ned 3 prosent til 800 dollar pr. tonn denne uken, etter å ha falt 4 prosent forrige uke.

I Europa er det ingen store endringer i forsyningssituasjonen, skriver Pareto Securities, og gassprisene er fortsatt for høye til å kunne starte opp produksjonen igjen. Likevel har omfanget av tidligere kjøp og dagens priser motvirket ytterligere kjøp. ADM Agri noterer at det svake pundet er det som har preget det britiske ureamarkedet denne uken, og viser til at pundet falt til sitt laveste nivå noen gang mandag.

Det begrensede volumet India kjøpte sist, har ifølge Pareto ført til spekulasjoner om at det vil komme et nytt anbud i midten av oktober, der det vil spørres etter store volumer før årsslutt. Meglerhuset skriver at India forventes tilbake i markedet i midten av oktober, men at det ikke har vært noen bekreftede nyheter – samtidig som enkelte lokale rapporter anser en senere anbudskunngjøring som mer sannsynlig.

Nitratprisene er ifølge Pareto stabile, men mangler retning. Europeisk AN fortsetter å være den dyreste formen for nitrogen i verden, mens russisk AN er den billigste. Sentiment i ammoniakkmarkedet skal være soft.

Pareto anslår at Yaras run-rate EPS er marginalt ned denne uken, til 55 kroner fra 60 kroner, mens de fleste referansepriser er stabile.

Ellers skrev Bloomberg News tidligere i uken at gjødselmarkedene ennå ikke var særlig preget av orkanen Ian. Fosfat-gjødselmarkedet, som har viktige produksjonsområder i Florida, kan ifølge nyhetsbyrået bruke noen dager på å reagere på Ians ankomst. -Tradere venter på å se virkningene av orkanen før de gjør sine neste grep, sa Taylor Eastman, gjødselderivatmegler hos Freight Investor Services i Kansas City.

Reuters skriver at tyske bønder som følge av de høye prisene bestiller mindre gjødsel, og viser til landets statistikkontor. På tvers av innenlandske og utenlandske kilder kjøpte tyske bønder og tradere 238.000 tonn nitrogengjødsel i løpet av andre kvartal, ned 18,5 prosent fra året før og ned 25 prosent fra første kvartal. BASF, Yara og SKW Piesteritz, som driver Tysklands største ammoniakk- og ureaanlegg, har alle kuttet eller stoppet produksjonen på grunn av høye gasspriser. Prisene for gjødsel i Tyskland har mer enn doblet seg fra juli til august, opplyste Tysklands statistikkontor.

TDN Direkt