- Kan finansiere seg til gratis hytte

- Jeg råder danskene til å veksle inn "hyttepengene" i norske kroner allerede nå, sier hyttemegler.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Selv om vi er litt ned fra toppen, har danske kroner sammen med euroen styrket seg kraftig mot norske kroner de siste månedene. Og hyttemegler Tore Rugsveen i Terra Eiendomsmegling på Lillehammer opplever ifølge VG stadig større interesse fra danske kjøpere.I tillegg til valutaeffekten har prisnivået på fjellhytter kommet ned.- Det var to på tråden i går, og én i dag. Om de ikke vil kjøpe med en gang - i påvente av et mulig ytterligere prisfall utover vinter og vår, råder jeg dem til å veksle inn "hyttepengene" i norske kroner allerede nå, sier Rugsveen til avisen.Eiendomsrådgiveren, som har solgt rundt 20 hytter til dansker de siste to årene, hevder overfor VG at dansker med 400.000 danske kroner til rådighet kan finansiere seg til gratis hytte - om de vil sette hytta i utleie.