at Poppe & Co Eiendomsmegling AS i Oslo tingrett ble dømt til å erstatte utbyggers tap for fem leiligheter kjøpere i Krystallen-prosjektet på Kvitfjell ikke klarte å betale for.Finansavisen karakteriserer dommen som knusende, og skriver at dommeren Wenche Arntzen rev Petter Andreas Poppes unnskyldninger i fillebiter. Nå risikerer Poppe & Co. flere søksmål.- Dommen er retningsgivende for saker med tilsvarende forhold. Det betyr saker der Poppe & Co har solgt uten å sjekke finansiering og der videresalg er forutsatt som finansieringskilde, sier Krystallen-advokat Sveinung O. Flaaten til avisen.- Det er et tosifret antall tilfeller. Det gjelder de sakene vi sendte forliksklage på rett før jul, legger han til.Ifølge Finansavisen kan Krystallen-saken koste Poppe og If 108 millioner kroner. Selv om regningen i siste fall kan havne hos If, slipper ikke Poppe & Co. helt gratis unna.- Vi har en egenandel på 50.000 kroner per tilfelle. Jeg tror det betyr 50.000 kroner per leilighet, sier styreleder Jørn Terje Kristensen i Poppe & Co Holding til avisen.