Gjøre hyttekuppet nå?

- Det er kjøpers marked, så det er kanskje mulig å gjøre kupp i påskefjellet, sier advokat Torbjørn Ek.

Foto: iStockphoto
Reiseliv

Til og med uke 11 i mars ble det på Finn.no lagt inn 27,6 prosent færre annonser for fritidsboliger enn i samme periode i fjor. Størst nedgang (blant de største hyttefylkene) var det i Oppland: 35 prosent. To uker før palmehelgen ligger rundt 2.770 fritidsboliger til salgs på Finn.no.Samtidig øker trafikken. Til og med uke 11 steg antall unike brukere 23 prosent i forhold til samme periode i fjor. Antall sidevisninger steg 14 prosent.- Det tyder på at folk leter aktivt etter fritidsbolig, sonderer terrenget fordi de tenker på å selge eller bare drømmer seg bort på nettet, sier salgsdirektør Johan Fredrik Høvås i Finn eiendom i en pressemelding.Torbjørn Ek, advokat og nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF), forklarer fallet i innlagte annonser med at det erfaringsmessig er færre kjøpere i usikre tider.- I tillegg kom påsken tidligere i fjor. Rundt påsketider er det attraktivt å legge ut annonser, for da er det høysesong for visninger. Vi regner med å se en økning i antall annonser enda tettere opp mot påske, sier Ek.- Det er kjøpers marked, så det er kanskje mulig å gjøre kupp i påskefjellet, legger han til.Ek er ifølge meldingen spent på om fritidsmarkedet følger boligprisene, som steg i både januar og februar.

Nyheter
Personlig økonomi