Halv øy på Sørlandet til salgs for 12 mill.

460 mål på Gjesøya - med utedo, men uten boplikt - selges for 12 millioner. I tillegg kommer oppussing. - En som blar opp dette vil ikke være tilfreds med det som står der i dag, sier Privatmeglerens Leif Chr. de Presno til HegnarOnline.

Reiseliv

Om aktiviteten har tatt seg opp i boligmarkedet, kan vi ikke si det samme om markedet for hytter ved sjøen.- I området rundt Tvedestrand, Lyngør og Arendal, som er vårt primærområde, ligger det ikke en gang ti hytter ute. Vi har bare tre sjønære hytter i vår portefølje. Det lave antallet objekter forundrer meg, men grunnen er vel at folk forventer at markedet er dårlig og sitter på eiendommene, sier partner og daglig leder Leif Chr. de Presno i Privatmegleren Arendal til HegnarOnline.Halv øy for 12 millioner En av de tre sjønære eiendommene la de Presno ut så sent som søndag. Det dreier seg om ca. 460 mål på Gjesøya, som ligger mellom fastlandet ved Dypvåg, Borøy og Sandøya i Tvedestrandsfjorden. Eiendommen, som vel å merke ikke har boplikt, utgjør nærmere halvparten av øya.Prisantydningen er satt til 12 millioner kroner.- Så vidt jeg vet er dette eneste eiendom i denne prisklassen her i området, sier de Presno.- Vi hadde fem henvendelser i går og et par i dag, så responsen har vært bedre enn ventet. Interessen har så langt gått på å skaffe tilleggsinformasjon. Men dette er åpenbart folk som er i posisjon til å handle, legger han til.Hovedvekten av interessenter kommer etter det vi forstår fra det sentrale Østlandet. Fra Oslo tar det ca. tre timer å kjøre ned til Gjesøya, men ifølge de Presno er det "verdt turen". Fra Snarsund eller Dypvåg tar det fem minutter ut med båt. Her er det også muligheter for biloppstilling på land - og leie av båtplass.- En helårs båtplass kommer på 3-4.000 kroner, sier de Presno.Utedo og eldre el-anlegg Bygningsmassen består av et frittliggende hovedhus med P-rom 123 kvadratmeter, og består av blant annet to stuer, soverom og romslig kjeller og loft, inklusive fire alkover. Andre bygninger er et frittliggende uthus, et båthus med oppholdsrom og mulighet for overnatting, samt et eldre grisehus.Uthuset har grunnflate på 90 kvadratmeter, og inneholder blant annet låve, staller, båser og utedo. Båthuset er på rundt 20 kvadratmeter, og har vært benyttet som badehus.Byggeåret er oppgitt til 1900, og standarden karakteriseres som "tidstypisk". I hovedhuset er de to stuene oppusset for noen år siden, mens kjøkkenet beskrives som enkelt. Strømmen er det "et eldre elektrisk anlegg med begrenset spredenett" som sørger for.Eiendommen er ikke tilknyttet vann, som derimot er å finne i to brønner.- Opptil 3-4 millioner i oppussingDet betyr vel at en evt. eier står overfor en del oppussing?- En som blar opp 12 millioner vil ikke være tilfreds med det som står der i dag. Samtidig vil han nok se verdien i bygningsmassen, og det vil overraske meg om han tenker riving. Bad og moderne kjøkken vil nok bli prioritert, og beløpsmessig snakker vi om alt fra en halv million til 3-4 millioner, avhengig av hva han ønsker å gjøre ellers. Eksempelvis har storlåven mange anvendelsesmuligheter, men her må det søkes om bruksendringer, fortsetter de Presno overfor HegnarOnline.Tomten er altså på ca. 460 mål, men ca. 450 av disse er såkalt skjærgårdspark. En god del av kyststripen i Aust-Agder ble regulert til skjærgårdsparker i løpet av 70-tallet. Disse områdene er ifølge megleren båndlagt til fritidsformål, og kan ikke bebygges.Resten, altså ti mål, er innmark og opparbeidet tomt. Tomten omfatter en stor hage, og en bred stensatt brygge med tilhørende badestrand. Eiendommen ellers består hovedsaklig av skog, svaberg og i tillegg flere av holmene rundt Gjesøya.Ingen bopliktHva vil du fremheve med eiendommen?- Det spesielle er at den - i motsetning på de andre øyene i området (Sandøya og Lyngør) - ikke har boplikt, til tross for at dette tidligere var helårsbolig. Kommunen har sagt at den ikke ønsker fast bosetning her. Derfor kan eiendommen selges som fritidseiendom, og kommunen vil gi konsesjon (over 100 mål) til fritidsbruk, sier de Presno, som også opplyser om at det ikke er mange feriehus å oppdrive på disse øyene- Videre snakker vi om en svær eiendom som ligger skjermet til. Den er for folk som foretrekker privatliv fremfor å sole seg i glansen midt i Lyngørsundet. Videre følger det også med jaktrettigheter på kjøpet, og du kan jakte på både elg, rådyr og småvilt, legger megleren til.Eiendommen ligger for øvrig sydvendt og har på sommerstid sol fra tidlig morgen til ca. klokken 19.- Kan bli solgt med en gangHvordan vil du karakterisere prisantydningen på 12 millioner?- Det er vanskelig å prissette i dette segmentet, og det er ikke mange sammenlignbare eiendommer i området, så her kan det bli avvik i begge retninger. Jeg er mer usikker på prissettingen av fritidseiendommer i år enn jeg var i fjor og forfjor. Hytter er mer sensitivt enn boliger i forhold til markedssituasjonen vi har hatt i det siste, sier de Presno.Hvor lang tid regner du med å bruke på salget?- Den kan gå med en gang, men det kan også hende den blir liggende på vent en stund. Vi tror eier er interessert i å få til et salg, ettersom eiendommen skal gjøres opp i et familieoppgjør, avslutter megleren overfor HegnarOnline.

Nyheter
Personlig økonomi