Lindesnes-perle solgt for 8,5 millioner

Men Audun Remesvik i Eiendomsmegler 1 skal selge syv hytter til i sjøkanten ved Lindesnes, opptil 7,6 millioner. - Du vil ikke få noe lignende her i fremtiden, sier han ubeskjedent til HegnarOnline.

Reiseliv

Hytteinvesteringer er kanskje ikke det en tenker mest på i tregere økonomiske tider. Likevel prøvde Audun Remesvik og Eiendomsmegler 1 i Mandal seg i pinsehelgen med en lansering av prosjektet Underøy i Lindesnes skjærgård, like ved den gamle og kjente uthavnen Svinør.Den dyreste solgt - På visning hadde vi ca. 100 personer fordelt på to dager, noe jeg vil si er bra oppmøte. Jeg vil Ikke karakterisere alle som seriøse interessenter, men vi har en del navn på blokken. Det første salget fikk vi sist fredag, da den største enheten gikk for 8,5 millioner kroner, som er blant de høyeste prisklassene i vårt distrikt, sier eiendomsmegleren til HegnarOnline.Enheten rommer 174 kvadratmeter, fordelt på to fulle etasjer i moderne standard, helt i vannkanten. Kjøperen kan glede seg over tre soverom, to bad, en stor stue, og i tillegg et stort råloft. Videre har hytta et anneks/bod på brygga, med overbygget bryggeplass og bod i 1 etasje - samt et uinnredet anneks i 2. etasje. Dette har adkomst direkte fra hytta, og kan innredes med blant annet bad og soverom.Inkludert i prisen er også en egen, privat brygge, hvor ifølge Remesvik "relativt store båter" kan legge til.- Bryggen er 12 meter bred, og dybden rett utenfor er minimum ca. 1,6 meter, sier han.Fire med egen brygge Prosjektet, slik det er planlagt, omfatter i alt 26 enheter, hvorav åtte ble lagt ut for salg i pinsen. Fire av disse, hvorav den ene som er solgt, ligger ut mot sjøen. De fire andre ligger i bakkant, men likevel ikke lenger enn 25-30 meter fra sjøen.De som ikke har egen brygge, vil få mulighet til å kjøpe en båtplass i et felles bryggeanlegg for 150.000 kroner. I tillegg er det opparbeidet en sandstrand på 20-25 meter som alle kjøperne har tilgang til. Et parkeringsanlegg vil bli bygget i bakkant av eiendommen, tilknyttet med småstier/gater frem til hyttene.De syv enhetene som ennå ikke er solgt, har et bruksareal på 125-163 kvadratmeter over to etasjer, med priser på 4,3-7,6 millioner kroner.- Får ikke noe lignende i fremtidenFøler dere dette er rett timing for et sånt prosjekt? Investeringer i hytte er jo noe en skjærer ned på i dårligere tider.- Vi er forberedt på at salget kan ta tid, spesielt i det markedet vi ser nå. Generelt er det slik nå at folk trenger mer tid til å tenke seg om før de investerer, og gjerne både to og tre ganger i denne prisklassen, sier Remesvik.- Men samtidig mener vi prosjektet er såpass unikt at det helt sikkert vil bli utsolgt - selv om det altså kan ta litt tid. Du har nærheten til sjøen, arkitekturen som er i gammel uthavnsstil, og selve Underøy med alle sine turområder og strender. Med en regjering som setter klarere begrensninger i strandsonen vil du ikke få noe lignende her i fremtiden, legger megleren ubeskjedent til overfor HegnarOnline.Videre betegner han eiendommene som "veldig solrike".- Midt på sommeren har du sol fra tidlig morgen til iallfall 21.30 på kvelden, sier Remesvik.Han understreker videre at dette er et rent fritidsprosjekt, uten såkalte sale leaseback-klausuler.- Hver enkelt står fritt til å bruke det selv så mye han vil, men det går også an å leie ut for den som ønsker det, sier Remesvik.- Lettere når folk kan se produktet To av åtte enheter i dette første salgstrinnet er ferdig møblert og nærmest innflyttingsklare, mens byggingen av de øvrige nesten er ferdig.Hvorfor har en valgt å bygge ferdig før salg?- Vi hadde egentlig tenkt å lansere prosjektet i fjor. Men prosjektet og eiendommen har såpass mange kvaliteter som er vanskelige å synliggjøre kun i et prospekt - med tanke på både materialvalg og plassering. Derfor valgte utbygger å utsette salget til i år, og bygge opp flere av fritidsboligene.- Det er lettere å selge når folk kan se hva de kjøper enn når det bare er tegninger å forholde seg til, forklarer Remesvik.Bak prosjektet står for øvrig lokale investorer, gjennom selskapet Tenteodden AS.- Disse har god tid, og råd til å vente hvis salget skulle la vente på seg, sier megleren.Men kan det være en løsning å leie ut?- Det kan være en løsning, men da må det gå en stund. Det har ikke vært diskutert, bare nevnt som en mulighet, svarer Remesvik.Planen fremover Salget i dette første salgstrinnet avgjør byggestarten for de resterende 16 enhetene i prosjektet. Blant disse vil det komme ytterligere tre som vil få egen brygge, og det vil også bli noen mindre enheter enn de som er satt opp hittil. De minste vil få et bruksareal på rundt 80 kvadratmeter.Flere av hyttene vil danne en såkalt "matrosgate", inspirert av byggestilen du finner i sørlandsbyer som Mandal: trange gater med små, hvite hus rundt.Dette er iallfall planen. Så får vi se om sørlandsfamilier med millioner til rådighet lar seg friste.

Nyheter
Personlig økonomi