Dette vil gjøre de dyreste hyttene enda dyrere

- Klasseskillet ved sjøen vil øke, er den klare beskjeden fra landets fremste hyttemeglere.

Illustrasjonsbilde Foto: Advokatfirmaet Middgard og Opthun
Reiseliv

1. juli trådte plandelen i den nye plan- og bygningsloven i kraft. Dette medfører blant annet at kommunenes dispensasjonsmyndighet begrenses, og at fylkesmennene vil få mer å si om utbygging i skjærgården, innenfor det såkalte 100-metersbeltet.- Det vil bli mye strengere i dette beltet. Og strengere betyr dyrere. Samtidig vet vi at det ikke blir bygget flere hytter der, sier nestleder Torbjørn Ek hos Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) til HegnarOnline etter en presentasjon av siste års prisutvikling for hytter ved sjøen.Hyttemeglerne, representert ved daglig leder Jørgen Petterson hos Krogsveen i Tønsberg og markedsdirektør Dag Thomassen i ABCenter, er enige i at denne nye bestemmelsen vil øke klasseskillet langs sjøen.- Prisforskjellen mellom de dyrere objektene og de billigere objektene vil bli enda større, sa Thomassen.