Hyttetips for sommeren

Folk vil ha erstatning helt ned til Grandiosa-pizzaen hvis hytta brenner. Men det beste er naturligvis å unngå all brann. Her er noen tips i så måte.

Foto: Scanpix
Reiseliv

Skadetallene på hytter og landsteder stiger over hele landet, og ifølge FNH vil erstatningsbeløpene for hytteforsikring vil ende på 567 millioner kroner før året er omme. Hittil i 2009 har forsikringsutbetalingene for innbrudd og brann økt hhv. 19 og 14 prosent.- Det er først og fremst størrelsen på erstatningene som vokser. Mens det er registrert 8 prosent flere skadesaker relatert til hytter og fritidsboliger i år, har beløpene på skadesakene økt med nesten 25 prosent, sier adm. dir. Tom Granquist i Storebrand Skadeforsikring.Erstatning for GrandiosaSkadestatistikken viser tydelig at dagens hytteeiere investerer langt mer i innbo enn før. Skadeutbetalingene til glass og porselen har steget 71 prosent så langt i år. Mer kuriøst er det at erstatningsbeløpene til matvarer i fryser er nesten doblet over en 2-årsperiode.- Jeg kjenner til flere skadesaker der kunden har krevd erstatning helt ned til frossenpizzaen, sier Granquist.Han har ifølge en pressemelding flere tips til deg som ikke ønsker å få hytta ødelagt i sommer:1. Rist brannslukkingsapparatet skikkelig et par ganger i året, og sjekk at trykkmåleren peker på grønt.2. Sjekk batteriet i røykvarsleren - og det som du har liggende.3. Vær forsiktig med levende lys, og bruk av brennbare mansjetter eller lysestaker.4. Ikke dekk til varmekilder5. Skru alltid av hovedkranen om du forlater hytta for vinteren.