Prestegård med 7.200 dekar solgt

Gamle Reberg prestegård ble lagt ut for salg i slutten av juni. 14 dager etter visning er gården solgt til konsesjonstakst.

Publisert 16. juli 2009 kl. 11.00
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
Foto: Ketil Koppang Landbruks- og næringsmegling
Gamle Reberg prestegård i Rennebu gikk unna som hakka møkk, forteller Ketil Koppang i Ketil Koppang - landbruk og næringsmegling til HegnarOnline.Han sier at det var mange interesserte og mange på visning, og at det var flere enn en som bød på eiendommen.Han sier at selger og kjøper er fornøyde, og at de ble enig om prisen på 4,5 millioner kroner, som var konsesjonstakst, men synes det er smått utrolig at man ikke trenger å betale mer for en slik gårdseiendom, på 7273 dekar, enn for en middels stor leilighet i Oslo.
750 meter lakseelvKjøperen
Koppang uttalte til HegnarOnline i juni at Reberg er godt kjent for lakefiskerne i Orkla.- Det er en fantastisk eiendom med nydelig beliggenhet, egen lakserett, i tillegg til et fantastisk jaktterreng, sa hanMed gården følger fiske på en cirka 750 meter lang strekning på østsiden av Orkla. Eiendommen er også medlem i Jorli-Reberg utmarkslag med fellingsrettigheter på hjort og elg. Videre skal eiendommen ha et attraktivt rypeterreng.Koppang vil ikke røpe hvem som kjøpte Reberg prestegård, men bekrefter at de definitivt kommer fra et sted sør for Rennebu, og at det er mennesker med finansielle muskler.Han forteller også at noen i familien på sikt har planer om å flytte til gården, etter at bygningsmassen er blitt oppgradert.