Markedet for hytter ved sjøen har vel ikke kokt denne sommeren, men at det er liv i de lavere segmentene merket Runi Bjerke i DnB NOR Eiendom på Gjøvik da hun i helgen arrangerte visning på en fritidseiendom i Bjoneroa ved Randsfjorden.Eiendommen med ca. 100 meter strandlinje og 14,5 mål tomt hadde fått en takst og prisantydning på 850.000 kroner.
- Her bommet vi littBadebukse på visning- God, gammeldags standardIkke de beste solforhold
Men det viste seg raskt at salgssummen ville ende langt over dette. Budene gikk ganske høyt veldig tidlig, og like etter visning var høyeste bud oppe i 1,5 millioner kroner. Da støvet hadde lagt seg, fikk en Oslo-familie tilslaget på 2,1 millioner kroner, nesten 150 prosent over takst og prisantydning.- Dette var langt over forventning. Vi hadde håpet på litt over en million, så at det skulle ta slik av kom litt brått på. Det er bare å legge seg flat og si at vi bommet litt i forhold til hva vi trodde folk satte mest pris på. Samtidig er det vanskelig å sette pris uten noe direkte sammenligningsgrunnlag, sier Bjerke til HegnarOnline.- Vi hadde godt og vel 100 på visning, og 11 var med i budrunden. Det fleste ga seg på 1,2-1,3 millioner, men det var et par budgivere som veldig gjerne ville ha eiendommen, og det er sånt som drar opp prisen, legger hun til.Av bygningsmasse omfatter eiendommen enebolig, anneks, snekkerbod og uthus. Bruksarealet er oppgitt til 159 kvadratmeter.Hva var det som trigget interessen her?- Så mye strandlinje er selvsagt populært, og mange på visningen uttrykte at de likte nærheten til fjorden. I tillegg var det 25-26 grader denne dagen, og været er også med på å selge sånne eiendommer. Dessuten er beliggenheten skjermet, og eiendommen har ikke innsyn, forklarer Bjerke. Megleren hadde i Finn-annonsen oppfordret folk til å ta med badebukse på visning.Var det mange som fulgte denne oppfordringen?- Ja, det var det. Jeg angrer bare på at jeg ikke hadde med selv, sier Bjerke til HegnarOnline.Er dette salget representativt for dagens marked, for eksempel ved at folk i disse tider søker billigere og enklere ting?- Ja, vi har mange som søker eiendommer til 1-1,5 millioner kroner. Denne kjøpergruppen er ikke ute etter så mange fasiliteter, og ønsker det gjerne litt enkelt, svarer DnB NOR-megleren.Tomten er stor. Ligger det noen begrensninger i bruken?- I og med at eiendommen ligger så nært vannet, vil jeg tro det ligger begrensninger på å bygge mer. Selve huset er ikke så stort, og det var mange som sa de kunne ha tenkt seg mer plass. Men hvilke begrensninger som ligger der ba vi interessentene om å sjekke selv med kommunen, sier Bjerke.Hvordan vil du karakterisere standarden?- God, gammeldags, med utedo, utedusj og sommervann fra brønn. Innendørs er huset veldig koselig, og standarden er ikke noe dårlig i det hele tatt, sier megleren, og fremhever "bestemorkjøkkenet" og den gode utsikten over fjorden fra stua. Til slutt minner Bjerke om at dette er en sommerhytte, og altså ikke en eiendom til helårsbruk. Dessuten er ikke solforholdene de beste.- På den andre siden har en sol til 23-tiden om sommeren. På denne siden går den ned ved 19-tiden, avslutter hun overfor HegnarOnline.