Frp-kommune innfører hytteskatt

- Vi har ikke penger så vi måtte gjøre det, sier ordfører.

Partiformann Siv Jensen og finanspolitisk talsmann Ulf Leirstein - Foto: Scanpix

Til tross for at Fremskrittspartiet har programfestet sin motstand mot eiendomsskatt, går Nordreisa med Frp-ordfører John Karlsen i spissen inn for å innføre slik skatt - også for hytteeiere.- Det er fryktelig skuffende. Frp har sagt at de er garantister for at innføring av eiendomsskatt ikke skal finne sted i deres kommuner. Hvis garantist ikke betyr mer enn dette, ja da er det ikke rart nordmenn har politikerforakt, sier administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund til Hytteliv.Nordreisas ordfører John Karlsen (Frp) legger skylden for den nye skatten på en stram kommuneøkonomi.- Vi har ikke penger så vi måtte gjøre det, innrømmer Karlsen, som dermed handler stikk motsatt av det som er nedfelt i partiets program.Før stortingsvalget sa Karlsens partifelle UIf Leirstein at partiet gikk til valg på å fjerne hele eiendomsskatten. Han synes vedtaket i Nordreisa er synd fordi det går ut over partiets troverdighet.- Vi er imot eiendomsskatt. Vi jobber for å få skatten fjernet. Men jeg kan ikke annet enn å beklage at disse lokalpolitikerne ikke følger partiprogrammet, sier Leirstein. (©NTB)