- Her får du veldig mye hytte for pengene

Du trenger ikke å betale en formue for en hytte med såkalt "ski-in og ski-out", selv ikke på Hafjell.

Denne hytta i Alpingrenda på Hafjell, ski-in, ski-out, solgte DnB NORs Rachel M. Hovde for 1,62 millioner, 200.000 kroner over prisantydning.

Eiendom handler mye om beliggenhet. Slik er det også for hytter på fjellet, der nærhet til bakken er viktig for mange. Men det er ikke slik at du trenger å betale en formue for såkalt "ski-in og ski-out".- Veldig mye hytte for pengene På Hafjell, for eksempel, finnes en rekke grender med fritidsleiligheter i rimeligere prisklasser. I Alpingrenda solgte Rachel M. Hovde hos DnB NOR på Lillehammer nylig en slik leilighet (bildet) for 1,62 millioner kroner, 200.000 over prisantydning. Hytta er for øvrig leid ut frem til påske.Artikkelen fortsetter under bildet.- I etterkant har jeg fått to nye oppdrag i grenda, blant annet fra naboen. Så her blir det muligheter for flere, sier hun til HegnarOnline.- Du får veldig mye hytte for pengene her: tre soverom, to bad og stue - alt i underkant av 70 kvadratmeter. Lenger opp i bakken er enhetene større og kvadratmeterne naturligvis dyrere, men de inneholder nødvendigvis ikke så mye mer, fortsetter Hovde.100.000 under antydning Megleren kan melde om flere salg av rimeligere alpinleiligheter på Hafjell den senere tiden. I Sørlia gikk en vertikaldelt leilighet (bilde under) med P-rom 57 kvadratmeter, tre soverom og to bad for 1,35 millioner kroner. Kjøperne kan også glede seg over en stor terrasse.Leiligheten, som ble modernisert innvendig i 2007, gikk dermed 100.000 kroner under prisantydningen.Artikkelen fortsetter under bildet.- Inngangsbillett til en større hytte Hovde mener mange ser på slike leiligheter som en rimelig måte å komme inn i hyttemarkedet på.- På Hafjell kan du foreløpig reservere til eget bruk hele året. Men det vi ser er at mange anser de potensielle leieinntektene som en god start når de kommer inn i markedet, og de fleste ser på disse leilighetene som en inngangsbillett til en større eiendom. De fleste som selger, gjør det fordi de skal ha noe større, sier hun videre.- Det at du har noe leieinntekter som kan dekke løpende kostnader, gjør at flere og flere ser muligheten til å komme seg inn i markedet på et tidligere tidspunkt enn før. Utleiemarkedet er veldig kritisk til nærhet til bakken og andre fasiliteter - og det henger jo sammen med at disse landsbyene bygges rundt bakkene, legger hun til overfor HegnarOnline.Hvem er det som kjøper?- Mye barnefamilier, men også bedrifter. Flere som har vært her og leid privat ser også muligheter for å bruke slike leiligheter i bedriftssammenheng, svarer Hovde.Artikkelen fortsetter under bildet.- Folk kjøper på prospektHvordan er besøket på visningene?- Bra. Men samtidig kan det være en stor utfordring å få vist frem utleieenheter på fellesvisninger, de er jo i bruk mer eller mindre hele tiden. Mange ganger skjer det at folk stikker innom mens leietagere bor i hytta, bare for å se. Den eneste aktuelle tiden for fellesvisning er skiftetidspunktet, mens bookingen rengjør hytta mellom to leietagere.- Det vi ser også på andre destinasjoner med varme senger, er at folk kjøper mer på prospekt. De har kanskje vært i eller leid en lignende enhet før, og vet veldig godt hva de kjøper selv om de faktisk ikke har sett hytta, avslutter Hovde overfor HegnarOnline.