Krever strandsoneloven myket opp

- Uhørt at strandlinjen i Oslofjorden og på sørlandskysten skal legge rammene for Hordaland og på Vestlandet.

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .

Strandsoneloven må mykes opp og tilpasses regionale forhold, krever årsmøtet i Hordaland Høyre.- Det er uhørt at det er den utbygde strandlinjen i Oslofjorden og på sørlandskysten som skal legge rammene for utbyggingen i Hordaland og på Vestlandet. Lokale avgjørelser er særlig viktige innen arealplanlegging, fordi det er kommunene som er best i stand til å se helheten i sakene og fatte de beste vedtakene, heter det i en uttalelsen fra Hordaland Høyre søndag.Uttalelsen tar sterk avstand fra forslaget om å innføre rikspolitiske planbegrensninger for strandsonen i utvalgte kommuner.Årsmøtet i Hordaland Høyre kritiserer også den rødgrønne regjeringens forslag om å innskrenke skjenketidene for hele landet.- Særforhold i Oslo-området kan ikke danne utgangspunktet for skjenkelovgivningen i Norge. Skjenkepolitikk er et område som kommunene skjøtter på en god måte, og som best avgjøres av lokale folkevalgte, heter det i uttalelsen. (©NTB)